Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI! Çetin; Hibe desteği kısmende olsa esnafımızın yaralarına merhem olacak

Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe desteği başvuruları başladı. T.C kimlik numarasının son rakamına göre başvuru yapacak olan esnafımız, başvurularını bir ay içerisinde tamamlayacak. Gerekli şartları taşıyan tüm esnaflarımızın başvuru yapmasını söyleyen Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Çetin; “E-devlet üzerinden yapılacak olan başvuruları yapamayan esnaflarımız, şayet odamıza gelip bizden yardım istedikleri zaman kendilerine yardımcı oluyoruz. Söz konusu hibe desteği kısmende olsa esnafımızın yaralarına merhem olacak” dedi.
Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yapılacak 3000 TL ve 5000 TL hibe desteklerinin başvuruları başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Covid-19 nedeni ile esnaf ve sanatkarlara nefes aldıracak destek paketini açıklamasından sonra bu kapsamda olan 1. grup ve 2. grupta yer alan 1 milyonu aşkın esnafa bir defaya mahsus 5 bin TL ve 3 bin TL hibe desteği ödemesi yapılacak. Bu gelişmenin ardından hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimler alabilecek soruları bugünlerde esnaflar arasında dolaşmakta.
Hibe destekleri ile ilgili görüştüğümüz ve “hibe desteği kısmen de olsa esnafımızın yaralarına merhem olacak” diyen İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin; “5 bin TL ve 3 bin TL hibe desteğinden faydalanacak olan esnaflarımız için başvurular başladı. E-devlet üzerinden yapılacak olan başvuruları yapamayan esnaflarımız, şayet odamıza gelip bizden yardım istedikleri zaman kendilerine yardımcı oluyoruz. Söz konusu hibe desteği kısmen de olsa esnafımızın yaralarına merhem olacak. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.
BAŞVURULAR 1 AY SÜRECEK
Çetin konuşmasının devamında; “Covid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20/05/2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verileceği açıklanmıştı.
Hibe desteğinin uygulama usul ve esaslarının belirlenmesinin ardından destek başvurular, 25 Mayıs 2021 Salı gününden itibaren e-devlet üzerinden alınmaya başlandı ve başvurular 1 ay boyunca sürecek.” şeklinde konuştu.
BAŞVURULAR TC KİMLİK NUMARASININ SON HANESİNE GÖRE ALINMAKTA
Başvuruların TC kimlik numarasının son hanesine göre alındığını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin; “Esnafımıza yapılacak destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek.
Tek seferde, iki ayrı grup halinde verilecek 5000 TL ve 3000 TL hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetinin tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkarlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak.
Ayrıca, https://ankesob.org.tr/mevzuat/genelgeler/2021/101-2.pdf link adresinde mesleklere ait nace kodları yer almaktadır. Bu adreste destekten faydalanacak meslekler belirtiyor. Hibe desteğinden faydalanacak ya da faydalanamayacak esnaflarımız bu linke tıklayarak öğrenebilirler.
Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete, erişime engel olmasını önlemek için TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru alınmakta. Buna göre;
0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü, 2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü, 4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü, 6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü, 8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü ve 30 Mayıs-23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecek.
Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek verilecek. ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak ve 1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır.
Destek verecek ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.
Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi verilecek” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat