Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLÇEMİZİN DEPREM İÇİN TEDBİRLER ARTTIRILACAK

Kasım ayı meclis toplantısında alınan kararla İlçemizin deprem fay hattı ve deprem analizinin yapılması ve bu yönde oluşturulacak komisyonla ilçemizde bulunan tüm binaların bodrum katları ve zemin katlarını araştırılıp yerinde inceleme yapılmasına karar verildi.

Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığı’nda yapıldı.

MHP Meclis Üyeleri Servet Cihan Tüzün ve Hacı Özçelik’in izinli oldukları için katılmadığı AK Parti, İYİ Parti ve CHP Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantı da, 6 gündem dışı önerge ve 4 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda, ‘İlçemizin deprem fay hattı ve deprem analizinin yapılması’ maddesinin görüşülmesi sırasında, Belediye tarafından kurulacak bir komisyon tarafından ilçemizde binaların bodrum ve zemin katlarının kolonlarının denetiminin yapılmasına oy birliğiyle kabul edildi.

GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;

Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü.

Önergelerden önce İzmir’de meydana gelen depreme değinen Başkan Çelik: ’Üzüntümüz büyük. 85 vatandaşımız göçük altında kalarak hayatlarını kaybetti. 994’ de yaralı vatandaşımız var. Yani kelimelerle tarif edilemeyecek bir duygu. Hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah bir daha bizlere doğal afetler yaşatmasın’ dedi.

Ak Parti Meclis Üyeleri tarafından Meclise sunulan 6 gündem dışı önergeler ise şöyle;

*‘İlçemizde bazı binaların zemin katlarının dükkan ya da bodrumların kullanım alanlarını genişletmek için kolanları kestiği tespit edilmiştir. Bir komisyon kurularak araştırılması’ şeklindeki önerge, oybirliği gündeme alındı. Ve Gündem maddelerinin birince maddesi olarak görüşülmesine karar verildi.

*‘İlçemizin deprem fay hattı ve deprem analizinin yapılması’ şeklindeki önerge, oybirliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.

*İlçemizde inşaatı tamamlanan hayvan pazarının ilçe ekonomisi daha fazla katkı ve katma değer sağlanması yönünde araştırma yapılması’ şeklindeki önerge, oybirliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.

*İlçemizde sportif faaliyetleri desteklemek ve geliştirmek amacıyla neler yapılabileceğini tespit edilmesi’ şeklindeki önerge, oybirliğiyle gündeme alınarak ilgili komisyona havale edildi.

*İlçe sınırlarında bulunan Sanayi Sitesi’nin çevre kirliliği vatandaşlarımızı zor durumda bıraktığından dolayı sanayi esnaflarımıza aydınlatıcı açıklamalar sonrası uyarılar yapılan çevre kirliliğine yol açan her türlü faaliyetleri zamanında bertaraf ederek çevre kirliliği ile ilgili sıkıntılarının giderilmesi’ şeklindeki önerge, oybirliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.

*2020 yılı 1. ve 2. Dönem ne kadar Emlak Vergisi tahakkuk etmiştir? Ne kadar tahsil edilmiştir? Araştırılması’ şeklindeki önergede gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündem dışı önergelerden sonra gündem maddeleri görüşüldü.

*‘İlçemizde bazı binaların zemin katlarının dükkan ya da bodrumların kullanım alanlarını genişletmek için kolanları kestiği tespit edilmiştir. Bir komisyon kurularak araştırılması’ şeklindeki önergede konuşan Belediye Başkanı Memiş Çelik; ‘Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Vatandaşlarımızın bazıları zaman zaman dükkanını genişletmek için kolonların kesildiği tespit edilmiş. İhbarlar var. Bu noktada başımıza gelmeden bunların önlemini almak durumundayız. Bunu da araştırmayla haberdar olacağız. Belli bir-iki ve bildiğimiz ya da ihbar sonucu yerler var ama bunu biz Belediye’den bir komisyon oluşturarak tüm binaların bodrum katları ve zemin katlarını araştırılıp yerinde kontrol etmek gerekiyor. Bir komisyon oluşturularak denetim yapılmasını oylarınıza sunuyorum’ dedi ve madde oybirliğiyle kabul edildi.

*Fadıllı mahallesinde mülkiyeti Belediyeye ait 128 ada, 1 nolu parselin 3194 sayılı imar kanununun geçici 16.maddesine istinaden satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

*Kacarlı mahallesi mülkiyeti Belediyemize ait 59 ada 7 nolu parselin 3194 sayılı imar kanununun geçici 16.maddesine istinaden satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

*Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

*Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat