Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLGİLİ; “BÖYLE KURUMLARA DAHA TARAFSIZ KİŞİLERİN GÖREVLENDİRİLMESİ GEREKİR”

CHP İlçe Başkanlığı Kızılay’a yapılan yeni görevlendirme hakkında yazılı açıklama yaptı. Niyazi Düğer’in ataması sonrası açıklama yapan CHP İlçe Teşkilatı “Böyle kurumlara daha tarafsız kişilerin görevlendirilmesi gerekirken bu görevlendirme akıllarda soru işareti bırakılmıştır” dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde İlçemiz Kızılay Şubesi Koordinatörlüğünde beklenmedik bir gelişme yaşanmış, eski koordinatör ve ekibi Genel Merkezden gelen bir yazı ile görevi devretmeleri istenmiş, İlçemizde bir dönem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Niyazi Düğer İlçemiz Kızılay Şubesine Koordinatör olarak görevlendirilmişti.  Yapılan amansız değişim sonrası CHP İlçe teşkilatı yazılı basın açıklaması yaptı.

CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı adına Basın Yayın ve Medyadan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan İlgili tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.

‘Böyle kurumlara daha tarafsız kişilerin görevlendirilmesi gerekirken bu görevlendirme akıllarda soru işareti bırakılmıştır’ denilen açıklamanın tamamı ise şöyle;

Şereflikoçhisar Kızılay temsilciliğinde görev değişimi gerçekleşti. 2016 yılında seçimle gelen Ömer Karacan ve yönetim kurulu üyeleri Kızılay’daki görevinin eski Mili Eğitim Müdürü Niyazi Düğer’e devretti.

Kızılay’ın resmi sayfasında yer alan ilkelerimizin başlığında;

Ayrım gözetmemek;

Kızılay, Milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmez. İnsan ıstırabını. En ivedi ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek dindirmeye çalışır.

Tarafsızlık;

Kızılay, herkesin güvenini kazanmak amacıyla, düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman siyasal, ırksal, dinsel ve ideolojik nitelikteki, ihtilaflara girmez gibi madde olarak sıralanan cümleler yer almaktadır.

Hal böyle iken ilçemizde yapılan bu görev değişikliğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Çünkü, ilçemiz Kızılay temsilciliğine görevlendirilen arkadaş 29.04.2025 tarihinde ilçemiz basınında da haber olarak yer almış. ‘Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi herkes ayaktaydı. Niyazi Düğer hariç.’ Başlığı ile gündeme düşmüştü.

Hepimizin bildiği gibi ’10.yıl Marşı yeni kurulan bir devletin yapmış olduğu mücadelenin kahramanlıkla sözlere döküldüğü bir marştır. Ülkemizde her kesimin saygı duyduğu ve gururlandığı bu marşı siyasi olarak düşünerek yüzlerce kişi ayağa kalkıp alkışlarken Niyazi Bey. İstifini bile bozmamış ve oturmaya devam etmiştir.

Böyle kurumlara daha tarafsız kişilerin görevlendirilmesi gerekirken bu görevlendirme akıllarda soru işareti bırakılmıştır.

Kızılay’ın sayfasında yer alan, ‘ayrım gözetmemek, tarafsızlık’ gibi ilkelere yeni görevlendirilen Niyazi Bey’in ne kadar sahip olduğunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz”.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat