Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KAR HASRETİ SONA ERDİ

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kurak geçen mevsim sonrası beklenen kar yağışı gerçekleşti. Salı sabahı ilçemizi beyaz örtüye bürüyen kar yağışı hem vatandaşlarımızı hem çiftçilerimizi hem de tatilde olan öğrencileri sevindirdi. Yer yer kalınlığı 25 cm’i bulan kar yağışı sonrası hem ilçe Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında başarılı çalışmalar yaptı.
Kurak geçen mevsim sonrası Salı gününün sabahı erken saatlerde başlayan kar yağışı, görenleri sevindirdi. Salı günü sabaha karşı başlayan ve şiddetli şekilde yağan kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu. Sabahın ilk ışıkları ile yağan karı gören vatandaşlar, çok mutlu oldular.
EKİPLER SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE KARLA MÜCADELEYE BAŞLADI
Gece yarısında başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kar yağışı sonrası hem İlçemiz Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi, kar küreme araçları tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. İlk etapta ana caddeleri açan Belediye ekipleri, vakit buldukça ara sokaklarda da karla mücadele çalışması yaptı.
Zaman zaman bazı sokaklarda kar küreme çalışması yapılmaması nedeniyle aksaklıklar yaşansa da yılın beklenen karı olduğu için kar sevinci oluşan olumsuzlukları unutturdu.
EN ÇOK ÖĞRENCİLER SEVİNDİ
Hasretle beklenen kar yağışının yarıyıl tatiline denk gelmesi nedeniyle yağan kara, en çok tatil döneminde olan öğrenciler sevindi. Sabahın ilk ışıkları ile yağan karı gören öğrenciler sokaklara çıkarak hem kartopu oynadı hem de kardan adam yaparak yağan karın tadını çıkardı.
KART POSTALLIK GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
Öte yandan yine yağan kar yağışı, hem ağaçlarda hem de evlerin çatısında görüntüsü ile kartpostallık görüntülere sahne oldu. Bu anı ölümsüzleştirmek için vatandaşlarımız bol bol fotoğraf çekerek bu anın tadını çıkardılar. Günün anısına çekilen kar manzaralı fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.
Meteorolojiden yapılan açıklama göre önümüzdeki günlerde de kar yağışının devam edeceği öğrenildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat