Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Semt Pazarı Günden Güne Yok Oluyor

İlçemiz Semt Pazarı günden güne yok oluyor. Gerek havaların soğuk olması gerekse zincir marketlerinde manav reyonunun çeşitlendirmesi ve ilçemizde açılan manav sayısının artması sonrası ilçemiz semt pazarına ne satıcı ne de alıcı gelmek istemiyor.
Son iki haftadır havaların soğuk olmasından dolayı ilçemiz semt pazarında tezgahlar parmakla sayılacak kadar az açılıyor. Pazarcı esnafı bu durumdan son derece muzdarip. Konu ile ilgili açıklama yapan ilçemiz Pazar esnafının ortak noktası ilçemiz Pazar yerinin kış aylarında soğuk olmasından dolayı tezgah açmak istemediklerini ifade ediyorlar. İlçemiz semt pazarının bu sorununun yıllardır devam ettiğine ancak kalıcı bir çözüm yolu bulunmadığının altını çizen pazarcı esnafı; “ başka il ve ilçelere gidin bakın semt pazarı nasıl olurmuş bir görün. Dört bir yanı kapalı. Bizim Pazar yerinde en ufak bir rüzgar esse fırtına çıkıyor. Haliyle gerek pazarcı esnafı gerekse müşteriler semt pazarına gelmek istemiyor” dediler.
HERKES İŞİNİ YAPSIN!
Bir başka nedenin ise ilçemizde bulunan marketlerin yapmış oldukları kampanyalarında manav ürünlerini almış oldukları fiyata satmak istemeleri. Bizler mal alırken peşin para ile mal alıyoruz. Marketler ise evrak ya da vadeli alıyorlar. Manav ürünlerini düşük göstererek başka ürünleri satmayı hedefliyorlar. Kendilerince haklı olabilirler ancak ilçemizde onlarca kişi pazarcılık yaparak geçimini sağlıyor. Bir sektör yavaş yavaş sona eriyor” dediler.
OLAN KÖYLÜLERİMİZE OLUYOR!
Kendilerinin Pazar harici manav dükkanı olduklarına da dikkat çeken bazı pazarcı esnafı; burada en büyük zararı köylülerimiz yaşıyor. İyi kötü, süt olsun, yoğurt olsun, yumurta yada kuru gıda satmak üzere ilçemiz Pazar yerine geliyorlar. Hal böyle olunca kimse tezgah açmadığı için vatandaşlarımız “ nasılsa Pazar kurulmuyor” diye Pazar yerine gelmek istemiyor. Bu köylülerimiz ne yapacak?” dediler.
Alışveriş yapmak üzere ilçemiz semt pazarına giden birçok vatandaşımız tezgahların açılmadığını görünce alışveriş yapmak üzere manav ve marketlerin yolunu tutuyorlar.
VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!
İlçemiz semt pazarına giden ancak tezgahları boş gören vatandaşlarımız olaya tepki gösteriyor. İlçemiz semt pazarı kurulduğu zaman tezgah açan kişiler arasın rekabet yaşanıyor. Ürünler biraz daha ucuz satılıyor. Ancak manav ve marketlerde ise istediği fiyata ürün satıyorlar. Fiyatlar Pazar yerine göre daha yüksek oluyor” dediler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat