Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kırtasiyeciler eski günleri arıyor

Her yıl Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla yoğunluk yaşayan Kırtasiyeciler şimdilerde tabiri caizse sinek avlıyorlar. Pandemiden dolayı Okulların açılmaması ya da belirli sınıfların açılması nedeniyle işlerin durgun olduğunu söyleyen Kırtasiyeciler, “önüne gelen kırtasiye ürünü satmaya başladı” dediler.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı devam ederken kırtasiye esnafları sektörde işlerin durgun olduğu belirtti. Tuz Gölü Kırtasiye Sahibi Türker Keskin, “Sektörde 20 yıldır Şereflikoçhisar halkını hizmet veriyoruz. Eskiden okullar açılmaya başlamadan 10 gün önce yoğunluk başlar ve bu yoğunluk 1 ay sürerdi. Bu yıl diğer günlere oranla hareketlilik oldu, ondan sonrada işlerimiz durdu. Bunun en büyük sebebi şehrimizde bakkallar dahil birçok esnafımız okullar açılmasına yakın çanta ve kırtasiye ürünü satıyor” Ataşehir olgun escort dedi.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI!

Örnek verirsek ben garantili okul çantasını 60 liraya veriyorum diyen Keskin; “ Piyasada benzeri çantalar 25-30 liraya veriliyor. Bizim vatandaşımızda ucuz diye gidip oradan alıyor ve birkaç ay sonra aldığı çanta yırtılınca tekrar bizden alıyor. Bu şekilde daha fazla para vermiş oluyor. Birde çanta aldığı yere gittiği zaman bir muhatap bulamıyor. Bir başka nedeni ise büyük market zincirlerinin her sektörde olduğu gibi bu sektöre de el atmaları. Büyük alışveriş merkezleri okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye ürünleri getiriyorlar. Piyasanın çok çok altında mal satıyorlar. Emin olun satmış oldukları ürünler bizim ürünlere göre daha ucuz oluyor. Nedeni ise alıp kullanan kişiler daha iyi biliyor. Bence herkes kendi bildiği işi yapmalı. Kırtasiyeci Kırtasiye ürünü, kasap et, kömürcü kömür satmalı. Bu şekilde olmadığı için herkes her işi yapmaya çalışıyor. Böyle böyle bazı sektörler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Birde birçok kişi internet üzerinden kırtasiye malzemesi alması da yerelde hizmet veren esnafları ciddi oranda etkiliyor. İlçemiz halkından ricamız yerelde bulunan esnaflara biraz destek vermeleri. Almış oldukları ürünlerde sorun ve sıkıntı çıkarsa bizler her zaman buradayız. Ya para iadesi yapıyoruz ya da benzer ürünle değiştiriyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLER ADRESE TESLİM İŞ YAPMAMALI!

Bir başka önemli konu ise, ilçemizde bazı okullarımızda öğretmenlerin kaynak kitabı vs gibi konularda öğrencilere farklı faklı kitap ismi vermeleri. Sanki biri ya da birilerine adres teslimi yaparcasına kitap ismi veriyorlar. Hal böyle olunca A kırtasiyesi iş yaparken B kırtasiyesi iş yapamıyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği kitaplar tüm kırtasiyelere bilgi verilmeli. Her kırtasiye istediği kitaptan getirmeli” dedi.

Emek Kırtasiye Sahibi Keramettin Demirel ise, Yaklaşık 3. Aydan bu yana işlerimiz durgun geçtiğini belirterek; “Okulun açılacak denmesi ile işlerimiz bir parça canlandı. 1 sınıfları ve 8 sınıfları okula alacağız diye söylendi. Ama sadece 8 sınıflar kurslara gidiyor. 1 sınıflar haftada bir gün,  ana sınıfları bir gün gidiyor, buda bize yeterli gelmedi. Kademeli bir şekilde okulların açılması bizlerin işini hareketlendirecektir”.

MİLLİ EĞİTİM EL ATMALI!

Öğrencilerin kitap işleri oluyor. Öğretmenler öğrencilere kitap tavsiyesinde bulunuyor. Ancak bu kitaplar özellikle belli başlı bir yerden alınıyor. Bunların Milli Eğitim olarak önlerine geçilmesini ve konuya el atılmasını istiyoruz. O şekilde olduğu zaman eşit bir dağılım olacak ve herkese eşit davranılmış olunacaktır. Örneğin çocuk okula gitmiyor. Gitmediği zaman ne yapacak yardımcı kaynak kitabı alacak kaynaklarda almazsa ne yapacak eline almış kitapları internetteki kitapları istiyor. İnternetteki kitapların buralarda olabilmesi için Hepsi burada vs gibi  büyük bir şirket olmak gerek.  Her şeyi sağlayamıyorsun.  Ama bugün en güzel şey kademeli olarak okulların açılması. Bu sayede bütün sıkıntılar gidecek. Bu sektör turizm kadar olmasa da, yoğun bir sektör, bu sektörün ayakta kalması içinde, Devlet destekli krediler verilebilir. Bunu da en güzel Oda Başkanları yapabilir. Bu yönde oda başkanlarının bu konulara el atmalarını istiyoruz” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat