Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mustafa Koçak Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak, düzenlediği yemekli basın toplantısında, projelerini açıkladı.
CHP İlçe Başkanı Hüseyin Güçlü ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda, Mustafa Koçak önce tek tek projelerinden bahsetti. Şimdilik 19 projesini söyleyen Koçak şöyle dedi;
“Şereflikoçhisar’ın değişimi ve gelişimi için hazırlamış olduğumuz 41 kere Maşallah dedirttireceğimiz bu ilçeye yakışır projelerimizi, sizlere ve sizler üzerinden de ilçeye halkına tanıtmak amacıyla bugün beraberiz.” Diyerek projelerini bizzat kendisi ve hazırlamış olduğu görsellerle anlattı.
Basın toplantısında sadece 19 projesini söyleyen Mustafa Koçak;
“*Kompost gübre projesi ile ilçemizde ve köylerde hayvancılıkla uğraşan işletmelerin, hayvan atıklarını, parklardaki çimleri, yemek atıklarını toplayacağız. Bunu mühendisler eşliğinde gerekli çalışmalar yapacağız ve çiftçilerin kullanabilir hale getireceğiz. Daha sonra bunu torbaladıktan sonra üretimi teşvik etmek amacıyla tahıl ürünleri yetiştiren çiftçilerimize, hibe olarak vereceğiz. Bu ilçede olmazsa olmaz projelerimizden biri bu. Çünkü Şereflikoçhisar’da üretim, üretim ve üretim olmalı.
*İkinci Bahar Yaşam Merkezi projemizde, ilçemizde 50 ve 60 yaş üstü insanlarımız uğrak yeri olacak bir yer yapacağız. Hemşire refakatinde, gündüz sağlık kontrolleri yapılacak. Mesleki düzeyde yeni kurslar düzenleyeceğiz. Çocuklarıyla, aileleriyle sınırsız görüntülü konuşma imkanı sağlayacağız. Kitaplıklar, film izleme ve keyifli anlar yaşamaları için abimize bu projemizi gerçekleştireceğiz.
*Hobi Bahçeleri projelerinde; Çevre Bakanlığıyla ortak bir proje yapacağız. Gezici hobi bahçeleri yapacağız. Bunun şartları var. Hobi bahçelerini, ağaçlandırmayı istediğimiz yere kuracağız. Bunu kurduktan sonra uygun bir ücrete kiralamak isteyenlere, kura eşliğinde kimseye torpil yapmadan vatandaşlara vereceğiz. 120 m2 alana yapılmış projedir. Bu projeyle hem insanların hobi bahçelerinde eğlenmelerini sağlayacağız hem de bu ilçeyi yeşillendireceğiz.
*Mehmet Ersoy Mahallesi Parkı projesinde; Merkezi hükümet tarafından yapılan TOKİ, artık bir yaşam alanı ve ilçe Aksaray’a doğru ilerliyor. İlçenin büyük bir kısmı orada yaşıyor. Orada hiçbir tane parkımız yok. Oraya, bu görseldeki gibi güzel bir park yapacağız. Bu park sadece çocukların eğlendiği bir park olmayacak. Büyük bir tesis olacak. Düğün, nikah için kapalı salonu olacak. Spor salonu ve abdesthane olacak. Kamelyalar gibi modern park olacak.
*Sinema ve Tiyatro projemizde; Bu ilçede 30 yıl önce sinema ve tiyatrolar vardı. 30 yıl gerizde kalan bu etkinlikler, 2000’li yıllarda mahrum bırakıldı. Bunu yapacak binamız var. Binanın içi boş. Binamızın alt katında düğün yapılıyor, üst katında da siyasi partilerin kongreleri yapılıyor. Bunun haricinde ilçemizde sinema ve tiyatro etkinliği yok. Bunları yaparak, 1096 üniversite öğrencilerimiz ilçede tutmak için bu tür sosyal ve kültürel faaliyetleri yapacağız.
*Ata Tohumları projemizde; Üreticilerimize şahman buğdayı hibe ederek, sulu tarımla uğraşan vatandaşlarımıza bunları ektireceğiz. Sonra ürünleri piyasa fiyatı üzerinde alacağız ve kuracağımız kadın kooperatifleri üzerinden bu ata tohumlarıyla yapılan ürünlerin tamamını kadınlar üretecek, geliştirecek. Ve Belediye gözetiminde yapılacak halk ekmekle hepsi satılacak.
*Seracılık projemizde; İlçemizin ovasında seracılıkla uğraşan kişilere sera vereceğiz. Ayrıca, gübre, fide, tohum desteği ve mühendislik desteğinde bulunacağız. Bu ilçe kendi yeşilliğini kendisi kazandırabilir. Maydanoz, roko ve marul gibi kışın soğuğundan etkilenmeyen bu seralarda yetiştireceğiz. Halk marketlerde ve manavlarda satacağız. Fazlasını Ankara’ya hala göndereceğiz.
*Çözüm Hattı projesi; Şereflikoçhisar’da Belediye hizmetleri sen, ben, amcamın oğlu, dayımın gelini üzerinden değil. Daha resmi, daha devletçi bir politikayla yürütülmesi lazım. O nedenle Şereflikoçhisar Belediyesi’nde bir çözüm hattı projesi yapacağız. Vatandaşların talepleri, e dilekçe halinde sunulacak, ilgili birime gönderilecek. İlgili birimde ilgilenecek. Birde buna şikayet hattı olacak.
*İmar Değişikliği Projesinde; Kale mahallesinde ve Sarıkaya mahallesinde imar kat izni 2-3 kat. Ama Tuz Gölü ovasında yapı itibariyle kaç kat imar kat izni verildi. Durum ortada. Bu İmar değişikliğini yapacağız. İlçemizin tarım alanları korunmuş olacak. Ve ilçenin en güzel mahallelerinde en güzel evler yapımına başlanılacak.
*Soğuk hava depoları projesinde; Şereflikoçhisar’da soğuk hava depoları yok. Ama bir yatırımcımız tarafından Aksaray yolu üzerinde yapıyor. Soğuk hava depolarıyla, kavun ekenler soğuk hava depoları olmadığı için bir ay gibi sürede ya yeniliyor ya da tarlalarda toplanmadığı için tarlada çürüyor. Aynı şekilde domatesler içinde keza aynı. Tarım ürünlerinin depolanması ve dağıtımı süresinde bu soğuk hava deposu, kullanılacaktır.
*Sosyal Belediyecilikte olmazsa olmaz projelerinden biri Halk Market projesi. Bu projeyle, Şereflikoçhisar’da alın teriyle üretilen doğal ürünlerimizi bu marketlerde satışa sunacağız. Şereflikoçhisar’a has bir market olacak.
*Kadın Kooperatifleri projesinde; İlçemizde Kadın Kooperatifi yok. Biz bu kooperatifi kurarsak, evde sosyal hayatın dışında kalan bütün kadınlarımız, hem sosyal hayatın içinde yerini alacak hem de ekonomik olarak bir getirisi olacak.
*Ürün işleme Tesisleri projesinde; İlçemizde yetiştirilen kimyonların, nohutların büyük yerlerde satışların sağlanabilmesi için ürün işleme tesisi yapacağız. Aynı zamanda üreticiye hibe olarak verdiğimiz şahman buğdayı, kadın kooperatifinde işleterek bulgur haline geldikten sonra ürün işleme tesisinde kullanıma hazır hale getirerek ilçe ekonomisine katkısını sağlayacağız.
Mansur Başkanın dediği gibi, ‘Bizim Belediyecilik anlayışımız beton değil, insanı geliştirme ilçeyi geliştirme. İlçeye ekonomi katma ve kazandırma yolunda bir Belediyecilik anlayışı var.
Ayrıca; Hamidiye Çiftliği (Geçitli) Alabalık üretim kooperatifi projesi,
Ankara hasta servisi projesi, E-90’da yan yollar genişleterek bakımlarını yaparak ilçemizin hizmetine sunma projesi, Sanayi sitesini genişletme projesi, Sanat sokağı projesi,
Ve Şereflikoçhisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında uyumlu çalışmalar olacak. Bu da tabi öncelikle Ankara’da Mansur Başkan seçilecek, burda da uyumlu çalışabilmemiz için Mustafa Koçak seçilecek. Başkan seçildikten sonra Belediye’de bu koordinasyonu sağlayacak bir birim olacak. Mehmet Amca bu birime geldiğinde, Mehmet Amcamın isteğini talebini alacağız. Şereflikoçhisar Belediyesi’nin sorumluluğunda ise ona bildireceğiz, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ise ona bildireceğiz. Ve takip edilecek. Bu her iki Belediye’nin de 5 yıldır mağdur olduğu bir durum.
Şereflikoçhisar’ın bütçesi bu projelere yetecek. Şereflikoçhisar Belediyesi’nin bir kuruşunu gereksiz betonlara vermeyeceğiz. İnsan odaklı çalışacağız. Eğer duyarsınız ki bizim dönemimizde, inşallah ben o Belediyeyi kazanacağım. Şereflikoçhisar Belediyesinin bir çalışanın ismi kötü dur5umda anılırsa, hırsızlığa el uzatırsa, yetimin hakkını yerse, Şereflikoçhisarlıların hakkını yerse bunun hesabını soracağım. Bu ilçede kimse hırsızlık yapmazsa, arsızlık yapmazsa Şereflikoçhisar Belediyesinin bütçesi bunları değil, bunlardan daha iyi projelere katkı sağlamaya fazlasıyla yeter. Bu memleketi el birliğiyle değiştireceğiz, bu memleketi el birliğiyle kalkındıracağız. Çalmayacağız.”
Basının sorularını da cevaplayan Mustafa Koçak, toplantıyı hatıra fotoğrafıyla sonlandırdı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat