Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Nüfusumuz ikiye katlandı, İlçemize gurbetçi akını

İlçemizde son günlerde gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşanıyor.
İlçemizde son günlerde binlerce gurbetçinin gelmesiyle birlikte nüfus yoğunluğu adeta ikiye katlandı. İlçemize yabancı ve yerli çok sayıda aracın gelmesiyle cadde ve sokaklarda uzun araç kuyrukları oluşuyor.
Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen binlerce gurbetçimiz İlçemize geldi. Dünyayı etkisi altına alan KOVİD-19 dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda gelemeyen gurbetçiler, bu yaz memleketlerinin yolunu tuttu. Öyle ki ilçemizin 30 binlerde olan nüfus yoğunluğu şuan yaklaşık 2 katına çıkarak 60 bin civarında. İlçede yoğunluk nedeniyle kimi zaman trafik durma noktasına dahi geliyor.
ESNAF MEMNUN
Gurbetçilerimizin ilçemize gelmesi ilçemiz esnafının da yüzünü güldürüyor. Alışverişlerini genelde ilçemizden yapan gurbetçilerimiz ilçe ekonomisine katkı sağlıyorlar. Gurbetçilerin gelmesi ile birlikte işlerinde artış olduğunu ifade eden ilçemiz esnafları, zaman zaman hoş olmayan olaylarla karşılaştıklarını, bazı esnaf arkadaşlarımızın gurbetçilere fiyat konusunda yardımcı olmadıklarını duyduklarını, hatta yine gurbetçiler tarafından kendilerine yüksek fiyat çekildiğini ifade ettiklerini dile getirerek; “ gurbetçi yerli ayrımı yapmak çok yanlış. Bizler esnaf olarak gurbetçilerimize sahip çıkmalıyız ki, onlarda bizlere sahip çıksınlar. Sağ olsunlar her sene ilçemize gelip, ilçe ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bizler esnaf olarak kendilerine fiyat konusunda yardımcı olmamız lazım” dediler.
Gurbetçilerimiz ise, hemen hemen hemen her sene izine geldiklerini, alışverişlerini ilçemizden yapmak istediklerini, ancak bazı esnaflarımızın fiyat konusunda yüksek fiyat söylediklerini ifade ederek; “artık her şey internette mevcut. Bir ürünün fiyatı belli. Kimse kusura bakmasın ama bazı esnaflar bize fiyatları yüksek söylüyor. Bizlerde haliyle buradan alışveriş yapmak istemiyoruz. Ama her ne olursa olsun bu ilçe bizim. Elimizden geldiğince alışverişimizi buradan yapıyoruz” dediler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat