Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

OLAN GARİBANA OLDU, DESTEKLER KESİLDİ

ABB Meclisinde geçtiğimiz günlerde suya yüzde 50 indirim getiren teklifin kabul edilmesinin ardından ASKİ’ye kaynak aktarılacağını, bu yüzden sosyal yardımların ve projelerin erteleneceğini açıklayan ABB, yardımdan faydalanan vatandaşlara mesaj gönderdi. Alınan suya indirim kararı sonrası sosyal yardım alan vatandaşlara SMS gönderen Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, “ASKİ’nin iflas bayrağını çektiğini”, ASKİ’ye kaynak aktarılacağı için de sosyal yardım alan vatandaşlara yönelik “et desteği ile kömür ve tohum desteğini ertelendiğini duyurdu.
Gerek kış ayının yaklaşması, gerekse tohum ekim zamanı olan şu günlerde ABB yapmış olduğu yardımları kestiğini duyurdu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda ABB Meclis toplantısında ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş,ın daha önce veto ettiği ancak Ak Parti ve MHP’li Meclis Üyelerinin oyları ile su faturalarına yüzde 50 indirim getiren yeni önergesinin kabul edilmesi sonrası “ASKİ’nin iflas edeceğini, bu nedenle yardımların kesileceğinin sinyallerini veren ABB, dediğini yaptı ve yardım alana ailelerin yardımlarının kesildiği SMS’le duyurdu.
İşte ABB tarafından sosyal yardım alan vatandaşlara bugün çekilen o mesajlarda şöyle denildi.
“Değerli hemşehrimiz, Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza ise 10 tona kadar tonu 1 TL’den veriliyordu. ABB Meclisi’nde; hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği kanun dışı önergeyle %50 indirim kararı alındı. Bu kararla ASKİ iflas bayrağını çekmiştir. Su hayati öneme sahiptir. ASKİ’nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara’nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez yapılan ve her ay düzenli olarak ödenen et desteğini ertelemek zorunda kaldık. Bu kanun dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz devam edecektir. Saygılarımızla.”
Değerli hemşehrimiz,
Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza ise 10 tona kadar tonu 1 TL’den veriliyordu. ABB Meclisi’nde; hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan su ücretine AK Partili üyelerin verdiği kanun dışı önergeyle %50 indirim kararı alındı. Bu kararla ASKİ iflas bayrağını çekmiştir. Su hayati öneme sahiptir. ASKİ’nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara’nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle kömür desteğini ertelemek zorunda kaldık. Bu kanun dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz devam edecektir. Saygılarımızla.
“Ak Partili üyelerin yasadışı aldığı kararla su ücretleri indirilmiştir. Ankara’nın susuz kalmaması için belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağımızdan dolayı her ay düzenli olarak yapılan et desteği ile kömür ve tohum desteğini ertelemek zorunda kalmıştık. Ak Partili belediyeler vatandaşlara destekleri kendilerinin vereceklerini açıkladı. Kendilerine teşekkür ederiz. Bu ayki et, kömür ve tohum desteğini kendilerinden talep etmenizi rica ederiz. Suya indirim kararı mahkeme tarafından iptal edilirse büyükşehir belediyesi olarak desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.”

OLAN GARİBANA OLDU
Birkaç gün önce yardım alan kişilere gönderilen SMS’le yardımların kesildiğini duyan ihtiyaç sahipleri neye uğradıklarını şaşırdı. Kış ayına yaklaştığımız şu günlerde kömür gelmesini bekleyen ihtiyaç sahipleri, kömür yardımının kesildiğini duyunca şaşkına döndüler. Gerek gazetemize gelen, gerekse gazetemiz yetkilileri ile telefonla görüşen ihtiyaç sahipleri alına karara tepki gösterdiler. Her ay yapılan et yardımın iptal edilmesinin çok önemli olmadığına dikkat çeken ihtiyaç sahipleri, “Etsiz yemek yiyebiliriz. Ya da tavuk eti alabiliriz. Ama; kömürsüz olmaz. Bizler yıllarca kömür yardımı aldık. Kömür gelecek diye her hangi bir birikim yapmadık. Önümüzden gelen kış. Biz ne ile nasıl kömür alalım? Alınan karar bizleri çok üzdü. Bu tip yardımların siyasete dahil edilmemesi gerekir” dediler.
Öte yandan Suya yapılan %50 indirim sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuyu mahkemeye taşıdığı öğrenildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat