Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

PARTİ İÇİ MUHALEFET İSTİFA GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Gürses, Genel Başkan Yardımcısının ziyaretinde parti içi muhalefet edince istifa ettirildi. Sağlık sorunları sebep gösterilen istifanın arka planında, bir yerde parti içi muhalefet ettiği için istifa ettirildiği konuşuluyor.
İlçemizin tanınmış simalarından bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyeliği yapan ve zaman zaman yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için ismi telaffuz edilen, birkaç gün öncesine kadar Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Recep Gürses, ani kararla İl Yönetim Kurulu Üyeliliğinden istifa etti. İstifası hakkında “Sağlık sorunlarım nedeniyle partideki görevimden istifa ediyorum!” diyen Gürses’in istifasının asıl nedeninin bir yerde parti içi muhalefetlik yapmasından kaynaklandığı konuşuluyor.
İSTİFA ÖNCESİ NELER YAŞANDI?
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bölgemiz Milletvekili Prof.Dr.Mevlüt Karakaya, MHP MYK Üyesi Mehmet Duygulu, MDK Üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu ile birlikte parti tarafından düzenlenen programla ilçemiz ve Evren İlçesinin mahalle muhtarlarıyla buluşmuştu. “Adım adım 2023;İlçe ilçe Aydınlatma ve Anlatma” kapsamında düzenlenen ve muhtarların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanlarının davetli olduğu programa çok az sayıda kişi katılmış, Kültür Merkezinde davetliler ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyet, katılımcılarla sohbet etmiş ardından katılımcıların sorun ve sıkıntıları dinlenmişti.
İŞTE NE OLDUYSA O AN OLDU!
Toplantıda söz alan ve kendisini tanıtan MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Gürses, burada Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekiline hitaben, “bırakın bu FETÖ konuşmalarını, bırakın bu ağızları” dediği ve TUİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını eleştirdiği, yapılan bu konuşmalardan dolayı hem davetlilerin hem de Genel Başkan Yardımcısının tepkisini çektiği, hatta Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın, Gürses’in konuşma şeklinin muhalefet ağzı olarak nitelendirdiği edinilen bilgiler arasında yer aldı. O an Gürses’in konuşması sonrası adeta buz kesen salon, toplantı sonrası Genel Başkan Yardımcısı ile Recep Gürses’in ayaküstü sohbeti ile sona erdi.
KARAKAYA HAMLE YAPTI!
Toplantı sonrası katılımcılarında tepkisini çeken konuşma sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mevlüt Karakaya’nın Ankara’ya dönüşü sonrası Recep Gürses’in istifasını istediği öğrenildi. Gürses’in istifasının istenilmesinin ardından Gürses, Genel Merkeze bir dilekçe yazarak ; “sağlık sorunlarım nedeni ile partimde bulunan görevimden istifa ediyorum” diye dilekçe yazarak partideki görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat