Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Seyhan’dan Alıcı’ya gönderme YALAN SÖYLÜYORLAR!

Youtube’de yayınlanan programa konuk olarak katılan Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan CHP İlçe Başkanına çok sert göndermeler yaptı. Mansur Yavaş dönemi ile Melih Gökçek ve Mustafa Tuna dönemini kıyaslayan Seyhan, “ABB’nin en çok yaptığı iş algı. Algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Onun için 20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmadıklarını yapıyoruz! Diye yalan söylüyorlar” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Şereflikoçhisar’da yok denecek bir düzeydedir diyen Seyhan; “Hem ASKİ olarak, hem Fen İşleri olarak… Yani ben Ankara Büyükşehir Belediyesi demeyim, Mansur beyin görev yaptığı dönemi ile,Melih beyin bırakmadan önceki yaptığı görev dönemi hemen hemen aynı sürede, Melih beyin yaptıklarının Onda birini Şereflikoçhisar’a yapmadılar” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Youtube’de yayınlanan bir programa çıkan CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, çıkmış olduğu programda AK Parti dönemini ve ilçemiz yetkililerine eleştiri yapmış ancak bunu sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmamıştı. Alıcı’dan sonra aynı programın konuğu olan Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, Alıcı’ya aynı programdan cevap verdi. Çıkmış olduğu programı tüm sosyal medya hesaplarından hem canlı hem de yayın sonrası paylaşan Seyhan çok çarpıcı iddialarda bulundu.
Ülke gündemi hakkında kısa kısa sohbet eden ve Türkiye’de tek bir lider olduğunu ve bunun da Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yapan Seyhan; “Şuanda başka bir Genel Başkan olsa başka bir isim olsa şuanda bu süreçleri götüremezdi. Türkiye dış ve iç politikada oldukça sıkıntılı günler yaşardı. Enflasyon ve pahalılık hakkında ise, “20 yıldır vatandaşın güvenine layık olan bir Cumhurbaşkanı var. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizle birlikte ilçemizde de pahalılık var. Enflasyon dünyada var. Fakat tüm bunlar varken Memuru ve işçisini, çalışanını ezdirmeyen bir Cumhurbaşkanı var” dedi.
İşsizlik hakkında ise Seyhan; “işsizliğin kısımlandırmanın doğru olacağını düşünüyorum. %90 gibi bir kısmın iş beğenmeme olduğunu düşünüyorum. Herkes masa başında rahat bir iş istiyor. Şereflikoçhisar’da esnafımız olsun, üretim sahamız olsun personel ihtiyacı oluyor. Gazete ve sosyal medyalarda vasıflı ya da vasıfsız personel ihtiyaçları olduğunu beyan ediyorlar. Ama işsizlikten daha çok iş beğenmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.
Sosyal yardım taleplerinin ilçenizde arttığı yönünde iddialar var sorusuna Seyhan; “ Ben çok bir artış olduğunu düşünmüyorum. Keza İlçemize Kaymakamlık bünyesinde Sosyal Yardımlaşma kurumumuz var. Gıda olsun, kömür yardımı, nakdi yardım olsun yapılıyor. Sosyal yardımlar konusunda şunu ifade etmek istiyorum. Sayın Mansur Yavaş’tan önce Sayın Melik Gökçek ve sayın Mustafa Tuna döneminde ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda kolileri geliyordu. Bu gıda kolileri genelde üç parça oluyordu. Şuanda Mansur Yavaş yönetimindeki büyükşehir kart veriyor. Şimdi soruyorum! Mansur Yavaş’ın dağıtmış olduğu kartla, Sayın Melih Gökçek zamanında dağıtılan kolilerde bulunan ürünlerin kaçını alabiliyorlar? Algı yaratmasınlar, vatandaşı kandırmasınlar. Kart veriyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ak Parti hükümetinden kalan çalışmayı devam ettiriyorsanız biz teşekkür ederiz. Fakat vatandaşı kandırmaya çalışmayın. Şuan verdiğiniz kartlarla Melih Beyin döneminde yapılan yardımların dörtte birini alamazsınız. Böylede bir tablo var” dedi.
Kömür yardımı konusunda ise, önceki dönemlerde ihtiyaç sahibi ailelere 1 ton kömür veriyorduk. Şuanda kart veriyorlar. Verilen kartla kilogram olarak alıyorlar diyen Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan; “İlçe tarımı hakkında bilgiler veren Seyhan, şuan sulamanın Peçenek barajından yapıldığını, ancak Belediye Başkanı ve Milletvekilleri ile Hirfanlı barajından sulama konusunda bir çalışmaları olduklarını, bununda en kısa zamanda çözüme kavuşacağını ifade etti.
Kırsal kesim ve destekler hakkında bilgiler veren Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, “Mansur beyin Kırsal kesime destek verdiği ifade ediyor ama, genelde Mansur beyin destekçileri bunu ifade ediyor” dedi ve Ak Parti hükümeti olarak çiftçilere verilen desteklerden bahsetti.
Mansur beyin zaman zaman bazı tarım ürünlerini ilçelere gönderdiğini görüyoruz, duyuyoruz diyen Seyhan; “ fakat kaç kişiye ne kadar dağıtıyorlar? Dağıtılan tohum 50 dönüm ekecek kişinin bütün ihtiyacını karşılayabiliyor mu? Onu da geçin. Bize son dönem dağıtılan tohumlarla alakalı ciddi şikayetler geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı tohumlardan ciddi şikayetler var. Özellikle Nohutların kısa kaldığını, biçerdöver makinaları ile biçime uygun olmadığını, bundan dolayı elle biçime gittiklerinden hem maliyetin arttığını hem de sıkıntılar yaşadığını ifade ettiler. ABB’nin en çok yaptığı iş algı. Algıyı yönetmeye çalışıyorlar.
Sığınmacı konuşunsa ise, Şereflikoçhisar’da Mustafa beyin ifade ettiği kadar afaki bir sığınmacı yok. Afganlı sığınmacı vatandaşlarımız var. Bunların çoğu Türk vatandaşı olmuş sığınmacılarımız. Bu Afganlı sığınmacılar olmasa hayvancılık sektörümüz sıkıntı yaşar.
Ak Parti hükümetinde ilçemizde yapılan yatırımlardan bahseden Seyhan; “ Peçenek barajı, Arıtma tesisi, Doğalgaz, Devlet Hastanesi, Rehabilitasyon merkezi, Üniversite, Gençlik Merkezi, TOKİ Konutları, SGK binası, öğrenci yurdu, yeni açılan okullar ( fen lisesi vs) gibi birçok ve önemli yatırım Ak Parti Hükümeti döneminde yapıldı.
Büyükşehir Belediyene Ak Parti döneminde ne yapıldı, şimdi ne yapılıyor? Konusunda ise, Atık su arıtma tesisinin Mustafa Tuna bey zamanında %90’ı nı tamamladık. Hatta test edildi. Seçim geldi, seçimde bu firmanın parasını ödemeyen ABB Şereflikoçhisar’ın arıtma tesisini kaderine terk etti. Adam işi bitirmiş. Şuanda tesisi devreye alınacak durumdayken, sırf hizmeti itibarsızlaştırmak için, keza bunun en büyük örneği Ankara’da Ankaparkta görüyoruz, An Parkın minyatürünü Şereflikoçhisar Arıtma tesisine yaptılar. Sırf itibarsızlaştırmak için firmanın ücretini ödemediler, firmada ücretini alamayınca oraya getirdiği malzemeleri söktü götürdü” dedi.
Bizim gibi taşra ilçeler 2014 yılından sonra Büyükşehir yasasına tabi oldu. Biz 2014 yılından önce Ankara Büyükşehir Belediyesi nedir, Şereflikoçhisar’da hizmetleri ne olur? Neler yapar bunları bilmezdik. Onun için 20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmadıklarını yapıyoruz! Diye yalan söylüyorlar. 2014 yılından bu tarafa Ankara Büyükşehir Belediyesi taşra ilçelere hizmet vermeye başladı diyen Erkan Seyhan; “Reel bir örmek veriyorum. 2018 yılında Şereflikoçhisar’a sadece 180 km sıcak asfalt ve sati kaplama asfalt atıldı. Hani şuan sıcak asfalt atıyoruz diyorlar ya, biz oraların hepsine 2018 yılında sıcak asfalt attık. ASKİ bir çalışma yaptı. 3 senedir atılmayan asfaltı atıyorlar. Umut ediyorum ki bütün köstebek yuvalarını kapatırlar. Biz Şereflikoçhisar’a gelen hizmetten memnuniyet duyarız. Ak Parti Büyükşehir Belediyesi döneminde Şereflikoçhisar’a 60 bin metre kare kilitli taş geldi, döşendi. Şuanda Mansur Yavaş bey Şereflikoçhisar’a kaç metre kare kilitli taş getirdi. Ben sanmıyorum ama getirse getirse 1000 metre kara anca getirmiştir. Mansur beyin yaklaşık 3,5 senesi oldu. Şereflikoçhisar Ak Parti Büyükşehir Belediyesinden 5 sene hizmet aldı. İnanın Şereflikoçhisar’a Ak Parti Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılanların Onda birini yapamadılar. Ne yaptılar? Şereflikoçhisar’a yaptıkları bir tane park göstersinler. Var mı! Yok! Şereflikoçhisar’ın E90 karayolunda 11 km, Ankara Caddesinde 5 km ve çevre yolunda yaklaşık 4,5 km olmak üzere yaklaşık 20km orta refüj ve yeşil alana çalışması yapıldı. Peki bizim yaptığımız orta refüj ve yeşil alanın bakımını yapabildiler mi? Tabii ki Hayır! Orta refüje dikilen yeşil bitkileri kuruttular. Siz bizim Ak Parti olarak yaptığımız hizmetlerin bakımını yapamıyorsunuz, birde çıkıyorsunuz biz şunu yaptık, bunu yapacağız, resmi de hiçbir şey yok.
Yaptıkları birçok işlerin projeleri Ak Parti döneminde yapıldı. Şuanda Mansur bey zamanında Şereflikoçhisar’a atılan sıcak asfaltın miktarı ne kadardır derseniz, 20 km belki anca vardır ama ben 10’da fazla söyleyeyim 30 km sıcak asfalt atmamışlardır. Ak Parti döneminde ne kadar atıldı derseniz 250 km’nin üzerinde sıcak asfalt atıldı. 5 sene Ak Parti dönemi, 3,5 sene Mansur Yavaş dönemi… 250-260 km nere 30 km nere! Ve daha sonra ASKi tarafından yapılan çalışmalardan bahsetti. Bu tür hizmetleri yapamıyorlar, yapılanları da itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.
Bakın yine biz kale mahallesine bir su deposu yaptık diyen Seyhan; “3,5 senedir devreye alamadılar. Bakın çok basit orada bulunan pompanın gücünü değiştirecekler. 80 Kw gücünde olan pompayı 120 Kw ile değiştirecekler, ilçeye yeni su deposundan su verecekler. Neden değişmesi lazım derseniz, yeni su deposu ile eski su deposu arasında kot farkı var. Bu kot farkında dolayı da pompanın değiştirilmesi gerekiyor. Çok mu zor bir pompayı değiştirmek. Bu kadar mı beceriksiz ASKİ yönetimi? bu kadar mı beceriksiz Ankara Büyükşehir yönetimi? Dedi ve Ak Parti döneminde yapılan hizmetlerden bahsetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Şereflikoçhisar’da yok denecek bir düzeydedir. Hem ASKİ olarak, hem Fen İşleri olarak. Yani ben Ankara Büyükşehir Belediyesi demeyim, Mansur beyin görev yaptığı dönemi ile Melih beyin bırakmadan önceki yaptığı görev dönemi hemen hemen aynı sürede Melih beyin yaptıklarının Onda birini Şereflikoçhisar’a yapmadılar” dedi.
Şereflikoçhisar Belediye Başkanının çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan; “ Şereflikoçhisar’da oldukça başarılı bir Belediye Başkanımız var. Bu yönden de çok şanslıyız. Verdikleri vaatlerin %90’ını yerine getirdi” dedi ve Belediye Başkanının yapmış oldukları çalışmalar hakkında ana başlıklar altında bilgiler verdi.
Erkan Seyhan’ın açıklamalarına karşı CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’nın her hangi bir cevap verip vermeyeceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat