Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Koçak Kuyumculuk’tan Altın Yorumu

Altın fiyatları ve döviz kurları, piyasaları yakından takip eden vatandaşlar tarafından mercek altına alınıyor. Merkez Bankası’nın son faiz kararı ve ekonomiye yönelik hamlelerinin ardından tam, yarım, gram, çeyrek altın fiyatı ne kadar, düştü mü, yükseldi mi? gibi sorular yanıt arıyor.
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB faizlerde sürpriz karara giderek indirim yapma kararı aldı. Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılmaya başlandı.

“Faiz indiriminin altına, dolara ve Euroya etkisi nasıl olur?” soruyla ilgili görüştüğümüz ilçemiz esnaflarından Koçak Kuyumculuk ve Koçak Gold Ankamall Mağaza Sahibi Burak Saltuk Koçak; “Faizin düşürülmesi doların yükselmesine neden olur. Bu kapsamda altın doların yükselmesi nedeniyle yükselir. Ancak yurtiçi yerleşik vatandaş enflasyonun yükselmesi nedeniyle tasarrufa gider. Bu da talebin düşmesine neden olur. Yani alım yönünde yurtiçi yerleşiklerin alıma yöneleceğini düşünmeyiz.

Altın satmak isteyenler, ihtiyacı varsa bu fiyatı kullanır. Kısa dönemde çok hızlı bir artış olmasa da uzun dönemde yine altın kazandırır. “dedi.

FAİZ İNDİRİMİNİN ARDINDAN DOLAR/EURO VE ALTIN FİYATLARI
TCMB’nin bir puanlık indiriminin ardından dolar/TL kuru 18,14 seviyesinin üzerini gördü. Karar öncesi Dolar/TL 17,97 seviyesinde işlem görüyordu. Dolar saat 17:46 itibariyle 18,09’dan işlem gördü.
Euro/TL de 18,28 seviyesinden 18,48’e kadar yükseldi. Euro ise aynı saatlerde 18,35 TL’den işlem gördü.
Altın, Fed tutanaklarından çıkan faiz artışlarına daha yavaş bir artış hızıyla devam edileceği yönündeki işaretlerin ardından düşüşüne son verdi.
Altının ons fiyatı 1770 doların üstünde değerleniyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat