Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÜRETİM ÇOK PAZAR YOK!

İlçemizde 2 yıldır domates yetiştiriciliği yapan Musa Gündoğan, 13 Mayıs’ta toprakla buluşturduğu fidelerden ilk hasadını yapmaya başladı. Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yıl da verimden memnun olduğunu söyleyen ve salçalık domates yetiştiren Musa Gündoğan, pazarlama konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirerek bu konuda yetkili mercilerden destek beklediğini belirtti.

FİYATLARIMIZI NORMAL PİYASANIN ALTINDA TUTUYORUZ

Hasadına başlanılan salçalık domateslerin normal pazar fiyatlarının altında satıldığını söyleyen Musa Gündoğan,  “Yoğun emeklerimiz ve bakımlarımız neticesinde hasadımıza başladık ve bundan dolayı çok mutluyuz. Yetiştirdiğimiz ürün gerçekten kaliteli ve lezzetli. Rengi aroması ve kalitesiyle, Aksaray ve çevresinde bizim domatesimizden daha iyi bir ürün olduğunu zannetmiyorum. Fiyatlarımızı normal piyasanın altında tutuyoruz. Tarlada kilosunu 1 liradan Mezitli escort bayan satmaya başladık. Vatandaşımız isterlerse gelip kendileri toplayabiliyorlar” dedi.

ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK VE HAKLARINI KORUMAK İÇİN TARIM KOOPERATİFLERİ KURULABİLİR

Üretimin oldukça memnun edici olduğunu fakat pazarlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Musa Gündoğan: “Bu yıl verim oldukça iyi fakat pazarlama konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Hasadını yaptığımız mahsullerimizi pazarlayabileceğimiz bir mecra yok. Üretimde hiçbir sıkıntımız yok. Üretim çok, Pazar yok. Bu konuda Ziraat Odası, Ticaret Odası ve Belediyemizden destek bekliyoruz.  Biz çiftçilerin ve tarım sektörüne yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın bu sorununa bir çözüm olarak ilçemizde Tarım Kooperatifleri kurulabilir. Böylece hem biz üreticilerin Pazar tedariki sağlanıp hem de tarım sektörüne girmeyi planlayan vatandaşlarımıza bir teşvik alanı yaratılabilir.  Pazarlamada sıkıntı yaşadığımız için emeğimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz ve hasadını yaptığımız ürünün elimizde kalacağı korkusuyla üretim kapasitemizi artıramıyoruz. Ancak kendi imkânlarımızla çevremize satabiliyoruz. Bu sorunumuza yetkili mercilerden bir çözüm bekliyoruz” dedi.

SALÇA FABRİKASI ÜRETİM AÇISINDAN BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR

Salça fabrikası ve kurutma tesislerinin kurulmasının gerekli olduğunu belirten Musa Gündoğan:  “Bu sene salça fabrikasının kurulmasını bekliyoruz. Salça fabrikası ve kurutma tesisleri kurulursa üretim açısından ilçemize oldukça faydası olacağını düşünüyorum. Bu sayede hem ilçemizde istihdam sağlanmış olacak hem de domates yetiştiriciliği açısından biz çiftçilere büyük katkı sağlayacaktır“ dedi.

 

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat