Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

“YALAN SÖYLEYEN; ONUR, ŞEREF, HAYSİYET YOKSUNUDUR!”

Son günlerde biri ya da birileri gazetemiz hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapması sonrası Yazı İşleri Müdürümüz Yusuf Özdemir; “konunun saptırıldığını ve bazılarının gazetemiz hakkında gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını iddia ederek, “Gerek gazetemiz, gerekse şahsım adına, yalan beyanda bulunan her kim olursa olsun bunu ispat edemedikleri takdirde, bunu yapan kişi ya da kişiler Şeref, haysiyet ve onur yoksunudur” dedi.

Geçtiğimiz hafta Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak’ın ilçemizde bulunan yerel basın mensuplarına gazetemizin de ismini açık açık vererek yapmış olduğu açıklama sonrası,  Yazı İşleri Müdürümüz Yusuf Özdemir, Yazı İşleri Müdürü olması ve hukuki sorumluluk ve gazeteye yönelik isnatlarda bulunulması nedeniyle, hak kullanım şartlarının oluştuğu, 5327 sayılı Türk sakarya evden eve nakliyat Ceza Kanunu’nun 26/1.maddesinde  “ Hakkını kullanan kimseye ceza verilmez. 

Anayasamızın; Düşünce ve kanaat hürriyeti konulu 25.maddesinde “  Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

Yine Anayasamızın Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti konulu 26.maddesinde “  Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet Resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

Anayasanın basın hürriyeti konulu 28.maddesinde “  Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz.

5187 basın kanununun basın özgürlüğü konulu 3.maddesinde  “  Basın özgürdür. Bu özgürlük; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir. Yasaları kapsamında açıklama yaptı.

Özdemir; “Ticaret Odası Başkanının son iki aydır yapmış olduğu etkinlikler ve yapılan basın açıklamalarına gazetemizi çağırmayarak adeta ambargo uygulamaya çalıştığını ifade ederek; “ Ticaret Odasının yakışıklı ve çalışkan Başkanı Levent Koçak yaklaşık 2 aydır yapmış olduğu etkinlik ve basın açıklamalarına gazetemizi çağırmadığı gibi, geçtiğimiz hafta ilçemizde yayın yapan 2 yerel gazeteye gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapmıştır. Üzülerek okumuş olduğum açıklamasında Koçak, “Bilindiği üzere Şereflikoçhisar’ımızın haftalık yerel basını Tuzgölü Haber  Gazetesi’nde çıkan haberle ilgili bilgilendirme yapmak ve bir yanlışın düzeltilmesi hususunda sizleri buraya davet ettim. Yönetim olarak göreve başladığımız 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren odamızın bütün üyelerinin bütün üyelerinin telefon, mail  adreslerini güncelleyip, kendilerini ilgilendiren odamızın faaliyetleri, kanunları, değişiklikleri, yönetmelikleri, yürürlükteki olan bütün bilgilendirmeleri mesaj olarak atmaktayız. Yerel basın olarak da sizleri de biz bu toplu mesaj sistemine kaydettik. Bu mesajlar sizlere de geliyor. Bunu da sizlerde görüyorsunuz. Söz konusu haberi yapan gazeteci arkadaşımızın da telefonu bizde kayıtlıdır. Kendisine de gidiyor bu mesajlar.

Biz gerçekten Oda yönetimine 2018 yılında seçildikten itibaren bütün üyelerimizin her türlü konu hakkında bilgilendirilmelerini özellikle dikkat ediyoruz, özen gösteriyoruz. Tekrar söylüyorum; Odamızda yaptığımız bütün bilgilendirme mesajlarımız tüm yerel basın arkadaşlarımıza da aynı anda ulaşmaktadır. Üyelerimize attığımız mesajın aynısı yerel basına da gitmektedir. Haber yapan gazeteci arkadaşımız eğer kendi mesaj bölümüne baksa Ticaret Odası’nın bilgilendirme yapıp yapmadığını görürdü” demiştir.

Teessüfe ve Aziz Nesinlik anlatıma konu olan husus Sayın Başkan ile aramda çözülmesi gereken ya da çözümlenmesi mümkün olmayan bir husus da yoktur. Değerli Meslektaşlarıma yönelik beyanları şahsıma iletmiş olsa ve düzeltme yapılması gereken bir durumun hasıl olması halinde 5187 sayılı Basın Kanunu’nun düzeltme ve cevap hakkı konulu 14.maddesi gereğince ben gerekli işlemleri zaten tesis ederdim.

YALAN SÖYLEYEN ONUR, ŞEREF, HAYSİYET YOKSUNUDUR!

Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak’ın yapmış olduğu açıklamanın haberlere çağırma yönünden gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Özdemir; “ Oda olarak farklı konularda (ölüm vs) bilgilendirme mesajları telefonuma gelmektedir. Ancak oda ile ilgili diğer gazetelerde yayınlanan haberler hakkında telefonuma hiçbir şekilde davet mesajı gelmemiştir. Ancak Levent bey sözde haberlere gazetecileri mesaj yolu ile çağırdığını ima ediyor. Şimdi Levent beye sormak istiyorum;

VARAN 1: Yapılmasını planladığınız Salça ve Kurutma Tesisini görmek için Bursa’ya yapmış olduğunuz ziyaret sonrası yapılan basın açıklamasında gazetecilere mesaj mı attınız yoksa davet mi ettiniz? Gazetemize bu yönde haber verdiniz mi?

VARAN 2; Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Beraberindeki heyetin ilçemize yapmış olduğu ziyarette de mesajla mı yoksa gazetecileri ( biz hariç) telefonla arayarak mı çağırdınız? Gazetemize bu yönde haber verdiniz mi?

VARAN 3; Tuz Gölü’nün üzerinde yapmış olduğunuz “Domates Kurutma Töreni”nde de gazetecilere mesaj mı attınız, yoksa telefonla mı çağırdınız? Gazetemize bu yönde haber verdiniz mi?

VARAN 4; Yine geçtiğimiz hafta ilçemizde yayın yapan gazetecilere yapmış olduğunuz basın açıklamasında mesaj mı attınız, yoksa telefonla mı çağırdınız?”  Gazetemize bu yönde haber verdiniz mi?

Üzülerek belirtmek isterim ki, yukarıda yazmış olduğum etkinlik, ziyaret ve toplantılarla ilgili şahsımın kullanmış olduğu ve sizde de kayıtlı olan telefon numarama odanız tarafından hiçbir şekilde davet mesajı gelmemiştir. Yukarıda yazmış olduğum 4 sorumun, Aksini ispat edemeyen her kim olursa olsun, Onur, şeref ve haysiyet yoksunudur” dedi.

BASIN AHLAKINI DEĞİL, TİCARET ODASI BAŞKANININ AHLAKI NASIL OLUR ONU ARAŞTIRIN!

İlçemizin çalışkan, verdiği sözü tutan, yakışıklı Başkanı Levent bey, Yine ilçemizde yayın yapan diğer gazetecilere yapmış olduğu açıklamasının son kısmında; “ Ama bu durum ne kadar basın ahlakıyla bağdaşıyor, nasıl meslek ahlakıyla bağdaşıyor onu da kamuoyuna sormak lazım. Benim sorumluluğumda olmayan bir kişinin ifadeleriyle, benim kurumum hakkında yanlış bilgi ve iftira atmasını da esefle kınıyorum” diyen Koçak’ a acizane sormak istiyorum. Siz Ticaret Odası Başkanı, bense gazeteciyim. Bırakın mesleğim gereği, basın ahlakına yakışan yakışmayan konuları ben araştırayım. Sizde Ticaret Odası başkanının ahlakı nasıl olmalı bence O’nu araştırın. Yani herkes işini yapsın” dedi.

Son olarak Basının Özgürlüğü diye bir kanun maddesinin olduğunu hatırlatan Yazı İşleri Müdürümüz Özdemir, Yakışıklı ve becerikli başkanım, Tuz Gölü’nün üzerinde Domates kurutma işiniz bitmişse vakit bulursanız, Anayasanın 5187 kanunun 3. Maddesini okumanızı tavsiye ederim. Bu kanun maddesi derki; “ Basın özgürdür. Bu özgürlük; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir”

Son olarak Ticaret Odası Başkanına seslenen Özdemir; “ Birde gözünüzden kaçan bir konu var. Oturmuş olduğunuz koltuk, babanızın malı ya da şahsi ofisiniz değil. O koltuk, ben ve benim gibi kayıtlı olan mükelleflerin bulunduğu resmi bir kurum. Bundan sonra atacağınız adımların hakkaniyete, eşitliğe  ve iyi niyet ilkelerine, kamu kurum  saydamlığına uygun şekilde belirlenerek,   resmi kurum temsil  Başkanına yakışır hal ve hareketlerde bulunmanızda fayda olacağını düşünüyorum” dedi.

Sözümü başta kendi kulağım olmak üzere herkesin kulağına küpe olacak bir vecize ile tamamlamak isterim.  “ Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın, sussan acıtır, konuşsan kanatır” Oğuz ATAY.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat