Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yavaş; “ŞİKAYET EDERİM” Çelik; “ HALKIM İÇİN YAPARIM”

ABB Başkanı Mansur Yavaş Ocak Ayı Meclis toplantısında; “Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” dedi. Belediye Başkanı Memiş Çelik ise, “Ben halkıma hizmet için seçildim. Halkımın mağdur olmaması için ABB’nin yapmadığı işleri yaparım. Şikayet edecekse etsin” cevabını verdi.
31 Mart Yerel seçimlerinden bu yana devam eden Büyükşehir ve İlçe Belediyesi arasındaki iş ve hizmet dağılımı gerilimi devam ediyor. İlçe Belediyesi Büyükşehir’e ait olan bazı işlerin yapılmadığını ve bu nedenle İlçe Belediyesi olarak kendileri yapmak zorunda kaldıklarını zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyordu.
Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri arasındaki hizmet tartışması bu kez ABB Meclisinde de yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, geçen ay kar yağışı sonrası yaşananları eleştirerek, ABB’nin işlerini de yaptıklarını söyledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, “Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2021’in ilk toplantısını ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Geçen yıl kar yağışındaki sıkıntıları da hatırlatan AK Parti grubu konuyla ilgili önerge vererek ‘ihmal olup olmadığını’ sordu.
AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, geçen ay kar yağışı sonrası yaşananları eleştirerek, ABB’nin işlerini de yaptıklarını söyledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, “Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım, sizden de iyi yaparım, karışmayın. Siyasi sonucuna razıyım. Herkes kendi işini yapacak. Ben ona göre ekibimi kuracağım, benim işime karışmayın. Eğer Büyükşehir’in bir işini yaparsanız sizi, ‘kamu zararı veriyor’ diye şikâyet ederim” dedi.
VERİLEN TALİMATLAR YERİNE GETİRİLMEMİŞ
Meclis toplantısında ABB Başkanı Mansur Yavaş, karla mücadele ile ilgili o gün ihmali olanlarla ilgili soruşturma açtıklarını belirterek, “Verilen talimatların yerine getirilmediği görüldü. Bunun da sebebini araştırıyoruz. Tek tek ifadeye çağrılıyor. Soruşturmanın sonucunu da bildireceğiz” dedi.
ÇELİK; “ 2 YILDA EKİP KURMAMIŞ, GELSİN EKİBİNİ KURSUN, BİZDE YAPMAYALIM!”
Ocak Ayı ABB Meclis toplantısı sonrası konu ile ilgili gazetemiz muhabirinin; “ Mansur Yavaş’ın şikayet ederim cevabı sonrası ne yapmayı düşünüyorsunuz? ABB’ye ait olan ve yapılmadığı iddia edilen yerlerde gerekli çalışmaları yapacak mısınız? Yoksa yapmayacak mısınız?” sorusuna; Başkan Çelik; “Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanlarına bakmadığı için bizler bazı çalışmaları yapmaya mecbur kalıyoruz. Aksi durumda vatandaşlar bize tepki gösteriyor. 2 yılda ekibini kurmamış, gelsin ekibini kursun bizlerde yapmayalım” dedi.
“ HALKIMI MAĞDUR ETMEM! HALKIM İÇİN YAPARIM, ŞİKAYET EDECEKSE ETSİN!”
Bizler seçim öncesi halkımıza ilçemiz adına olumlu çalışmalar yapacağımıza dair söz verdik diyen Başkan çelik; “Çeşitli vaatlerimiz oldu. 31 Mart yerel seçimi sonrası Siyasi rozetimizi bir kenara koyarak tüm halkımıza hizmet için yola çıktık. O gün bu gün elimizden gelen çalışmaların en güzelini yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Büyükşehir’i farklı bir partinin kazanması ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir’e ait olan bazı çalışmalar yapılmadığı için halkımızın mağdur olmaması için bu çalışmaları İlçe Belediyesi olarak biz yapmak zorunda kalıyoruz. Halkımızın rahatlığı ve sıkıntı yaşamaması adına bu çalışmalardan dolayı her hangi bir rahatsızlığımız söz konusu değil. Yeter ki halkımız mağdur olmasın. Ancak Ocak ayı meclis toplantısında ABB Başkanı sayın Mansur Yavaş, Ak Partili İlçe Belediye Başkanlarına hitaben “ABB’ye ait olan işlerde çalışma yaparsak şikayet edeceğini söyledi. Bu yönde her hangi bir korkumuz yok. 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana olduğu gibi ABB üzerine düşen görevi yapmazsa biz İlçe Belediyesi olarak yine halkımız için seve seve yapmaya razıyız. Biz halkımızın mağdur olmaması için ABB tarafından görevleri olan ve yapılmayan işleri yapalım, varsın Sayın ABB Başkanı Mansur Yavaş bizi şikayet etsin” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat