Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Hafta Sonu Yapıldı İLÇEMİZDE 1299 ADAY SINAVA KATILDI

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18 Haziran Cumartesi-19 Haziran Pazar tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de yapıldı. İlçemizde toplam 1299 aday öğrencinin katıldığı sınav, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş koordinatörlüğünde yapıldı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18 Haziran Cumartesi-19 Haziran Pazar tarihleri arasında Şereflikoçhisar ilçesinde 3 oturum şeklinde yapıldı.
İlçemizde yapılan YKS sınavı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş koordinatörlüğünde toplam 6 okulda yapıldı.
Adaylar, sınavlar başlamadan önce okulların girişinde tek tek arama yapıldı, giriş belgeleri kontrol edildi.
18 Haziran Cumartesi günü tek oturum, 19 Haziran Pazar günü iki oturum olmak üzere toplam 3 oturum şeklinde esenyurt escort gerçekleştirilen YKS sınavı, ilçemizde toplam 12 okulda 125 salonda yapıldı. İlgili sınavlara toplam 1299 aday öğrenci katıldı.
18 Haziran Cumartesi günü de yine saat 10.15’te YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) düzenlendi ve adaylara 165 dakika süre verildi. 19 Haziran Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 15.45’te de Yabancı Dil Testi (YDT) uygulandı. AYT’de adaylara 180 dakika, YDT’te ise 120 dakika süre tanındı.
Sınava girecek adaylara, TYT ve AYT için saat 10.00’dan sonra, YDT için de saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmadıkları için ÖSYM Şereflikoçhisar Koordinatörlüğünce adaylara sınava girenlerin, okullara bu saatlerden en az bir saat önce gitmeleri önerilmişti.
Sınav günü yanında sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını bulundurmayan adayların, sınav binasına girişlerine izin verilmedi. İlçemizde de bu tür olumsuz bir olayla karşılanmadı.
2022 YKS’nin sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 20 Temmuz 2022 tarihinde erişime açılacak, Sınava katılan adaylar YKS sonuçlarını “https://sonuc.osym.gov.tr/” adresinden sorgulayacak.
İLÇEMİZ BELEDİYESİ’NDEN JEST
İlçe Belediyesi tarafından sınav yapılan okulların önüne açılan stantlarda adaylara; simit, poğaça, su ve çay ikramında bulundu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat