Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar için ders zili çaldı

81 ilde anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar için 5 Eylül Pazartesi Günü, uyum eğitimi başladı. Uyum eğitimleri çerçevesinde çocukların okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak. Diğer sınıflar için ise eğitim 12 Eylül’de başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Uyum Eğitimi Haftası başladı.
Pazartesi günü de Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Zafer İlkokulu’na minikler aileleriyle birlikte giderek ilkokul günü heyecanını yaşadı.
Minikler ve velileri sabahın erken saatlerinden itibaren okul bahçesini doldurdu. Ardından sırayla okula alınan minikler sınıflarına yerleştirilirken, veliler için de bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.
Eğitimin ilk günüde tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriliyor.
Öğretmenler bu toplantıda okul ortamı, eğitim-öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velileri bilgilendiriyor. Bunun yanında veliler, çocukların özellikleri ve hazır bulunuş durumlarına göre gözlemlenen farklılıklarda veli kaygılarını giderici, onların okula uyum sürecini destekleyeceği faaliyetler hakkında da bilgi alacak.
Uyum eğitiminin ikinci gününde ise veliler, çocuklarıyla birlikte gruplar halinde farklı zaman dilimlerinde okula gidiyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat