Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Uğur Atılgan’ın Okula Uyum Haftası ile ilgili Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, 2022-20233 eğitim-öğretim yılının ‘okula uyum haftası’ ile ilgili bir mesaj yayımladı. Atılgan mesajında şunları söyledi;
*Öğretmenlerin Sene Başı Mesleki Çalışmaları Başladı
Kıymetli meslektaşlarım, Değerli Veliler ve Sevgili Öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılının arifesinde heyecanlı ve bir o kadar mutluyuz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Okula Uyum Haftası’ kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da; anasınıfı ve 1. sınıflarda öğrencilerimizin okula uyumlarını sağlamak amacıyla etkinlikler planlıyoruz. Çocuklarımız yeni yuvalarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanırken bizler de attıkları her adımda onların yanındayız.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı takvimine göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 5 Eylül 2022 Pazartesi günü başladı. Öğretmen seminerleri 9 Eylül’e kadar devam edecek.
*Minik Öğrenciler İçin Uyum Eğitimi Başladı
5-9 Eylül tarihleri arasında Okulöncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula daha kolay uyum sağlayabilmeleri için rehberlik çalışmaları, velilere yönelik seminerler ile okula uyum eğitimlerine başladık. Uyum sürecinde çocuk-aile-öğretmen iş birliğinin artırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından belirlenen yeni bir uygulama ile eğitime başladık. Buna göre, uyum eğitiminin başladığı ilk gün, tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından okullarımızda ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Öğretmenler, bu toplantıda okul ortamı, eğitim öğretim faaliyetleri, etkinlikler ve kazanımlar hakkında velileri bilgilendirdi.
*İkinci Gün Veliler Okula Davet Edildi
Uyum eğitiminin ikinci gününde ise veliler, çocuklarıyla birlikte gruplar halinde farklı zaman dilimlerinde okula geldi. Veliler ve çocukları, öğretmenleri tarafından sınıflar, rehberlik servisi, kütüphane, okulun bahçesi, giriş-çıkış gibi okulun iç ve dış mekanlarını beraber gezerek tanıma fırsatı buldular.
Uyum eğitiminin üçüncü gününde öğretmenler, yakın iletişim amacıyla öğrencileri ile iki grup halinde etkinlikler yapıldı. Bu kapsamda, öğretmenler sınıflarda ve açık havada, çocukların okula uyum sürecinin hızlandırılması için tanıma, tanışma, sınıf-okul ortamının tanıtılması, sınıf kuralları temalı çalışmalar yapıldı.
Minik öğrenciler, uyum eğitiminin son iki gününde ise tüm sınıf düzeyinde uyum sürecine dahil olacak ve okula uyum sürecinin hızlandırılması için planlanan etkinliklere tüm sınıf arkadaşlarıyla birlikte katılacak.
*Ortaokul Ve Liseye Başlayacak Öğrencilerin Uyum Eğitimleri 12 Eylül’de
Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci ise; 12 Eylül’de başlayacak. Bu kapsamda, ortaokulların 5’inci ve liselerin 9’uncu sınıflarına başlayacak öğrenciler için rehberlik ve uyum çalışmaları 16 Eylül’e kadar sürecek.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat