Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BELEDİYE’YE AİT DÜĞÜN SALONUNUN FİYATI BELİRLENDİ

Nisan ayı Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan “Uğur Işılak Kültür Merkezi düğün salonunun 2023 yılı fiyatı” ile ilgili komisyonun hazırlamış olduğu rapor okundu. Rapora göre; düğün salonu eğer pasta, kola ve kamerayla birlikte istenilirse 26 bin TL’ye, boş istenilirse 13 bin TL’ye kiralanmasına, oy birliğiyle kabul edildi.
Mayıs Ayı Olağan Belediye Meclis toplantısı, Uğur Işılak Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında yapıldı.
Meclis üyelerinden sadece İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Kılıç’ın katılmadığı toplantıda 3 gündem dışı önerge ve 7 gündem maddesi olmak üzere toplam 10 madde görüşüldü.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilerek gündeme alınan ve ilgili komisyonlara sevk edilen gündem dışı önergeler şöyle;
*Şereflikoçhisar’ın kültürel, tarihsel varlıklarının ve doğa güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılmasına ve bunların markalaştırılması, turistik açıdan tüm yönlerinin bilinirliğini artırmak için imkanlar dahilinde sergiler, fuarlar ve ulusal tanıtım platformlarında yer almak için çalışmalar ve hazırlıklar yapılması.
*İlçemizde tarımsal teknolojilerin geliştirilmesi için üniversiteler ile ortak projeler düzenlenmesi,
*Hamile ve yeni doğum yapmış annelerimize hamilelik sürecinde ve sonrasında psikolojik olarak destek ve bebek bakımı ile ilgili eğitimlerin verilmesi annelerin daha güvenli ve huzurlu olmalarına yardımcı olacaktır. Bununla ilgili yapılabilecek çalışmaların araştırılması.
GÜNDEM MMADDELERİ;
Toplantıda, görüşülen 7 gündem maddesi ise şöyle;.
*İlçenin Akarca Mahallesi 136 ada 17 ve 18 nolu parseller ile 180589 ada 1 nolu parsellerde yapılan uygulama imar planının askı sürecinde iken yapılan itirazın değerlendirilmek üzere İmar Komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*5393 Sayılı Belediye kanununun 18.maddesinin (1) bendince norm kadronun güncellenmesi ve dolu kadro iptal-ihdas da, oy birliğiyle kabul edildi.
*2022 mali yılına ait olan 55 milyon bütçe ve sonradan kabul edilen 55 milyon ek bütçenin harcamalarına dair okunan rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
* Nisan ayı Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan “Uğur Işılak Kültür Merkezi düğün salonunun 2023 yılı fiyatı” ile ilgili komisyonun hazırlamış olduğu rapor okundu. Rapora göre; düğün salonu eğer pasta, kola ve kamerayla birlikte istenilirse 26 bin TL’ye, boş istenilirse 13 bin TL’ye kiralanmasına, oy birliğiyle kabul edildi.
* Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun
hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat