Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Bursluluk Sınavı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, hafta sonu yapıldı. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de yapılan sınava, ilçemizden 487 öğrenci girerken 77 öğretmende görev aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, hafta sonu yapıldı.
5 Eylül’de düzenlenen sınava, ihtiyaç sahibi ancak başarılı öğrenciler katılım sağlarken öte yandan sınavın sona ermesiyle beraber “2021 Bursluluk sınavı ne zaman hangi tarihte açıklanacak?” soruları yanıt aramaya başladı.
SINAV SÜRESİ NE KADARDI?
5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılan İOKBS, ilçemizde Tuzgölü Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Ortaokulu olmak üzere iki okulda yapıldı.
Adaylara sınavda, 4’er seçenekli 100 soru soruldu ve 120 dakika yani 2 saatlik bir süre tanındı. Saat 10:00’da başlayan sınav, 12:00’de sona erdi.
2021 BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
5 Eylül’de gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının da iki hafta içerisinde erişime açılacağı tahmin ediliyor. Yani sınav sonuçları 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde ‘Sınav Sonuç Belgesi’ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat