Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BÜYÜK ZAFERİN 99.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan ve şehitlik ziyareti ile devam eden program, günün önemine binaen Belediye tarafından Şehit ailelerinin ve Gazilerin onuruna yemek verilmesiyle sona erdi.
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Program saat 10.00’da Hükümet Konağının bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.
Atatürk Anıtına sırasıyla; Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.
Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tatbikat Merkezinde görevli Tank Üsteğmen Koray Onural Yeşilyurt tarafından yapıldı. Tank Üsteğmen Koray Onural Yeşilyurt, yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi;
Türklüğün tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar, dünyada eşine az rastlanır bir galibiyetle, yüce Türk ulusu ile kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin gücünün tüm dünyaya gösterildiği, şanlı 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bu gururu, Kurtuluş Savaşı’nın kalbi olan Ankara’mızın, bu güzel ilçesinde siz değerli konuklarımızla paylaşmanın ayrı bir heyecanı içindeyiz.
30 Ağustos Zaferi, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneşin, tüm Türk dünyasını aydınlatan sönmeyen ışığıdır. Bu zafer; Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kenetlenen bir avuç Anadolu insanının, her türlü yokluğa rağmen başlattığı istiklal mücadelesinin eşsiz destanıdır.
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra; vatanımız işgal edilmiş, Türk milleti ana yurdundan sökülüp atılmak ve tarihten sonsuza kadar silinmek istenmiştir. Ancak; tarih göstermiştir ki; Türk milleti bağımsızlığı için gözünü bir an bile kırpmadan canını seve seve feda etmeye hazırdır. Böylesine kahraman bir milletin yok olacağını düşünmek en basit ifadesiyle boşuna hayal kurmaktır.
Kurtuluş savaşında Sakarya nehrinin doğusunda savunma mevzii tesis eden Türk ordusu, 22 gün 22 gece kahramanca savaşarak destansı bir varoluş mücadelesi vermiştir ancak zafer taarruzla alınacaktır. Türk’ün haksızlıklar karşısında ordusuyla, milletiyle, kadınıyla, çocuğuyla yarattığı güçlü kükreyişinin tezahürü olan büyük taarruz, 26 ağustos 1922 sabahı başlamış ve 30 ağustos günü büyük bir zaferle taçlanmıştır. Bu zafer düşmanın beyhude, hayallerinin de sonu olmuştur.
30 Ağustos Zaferi, Türk ufkunda doğan hürriyet güneşidir. 30 ağustos zaferi, Türk milletinin makûs talihinin dönüm noktasıdır.
Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı yüce Türk ulusunun, yüksek iradesi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmıştır.
Bu bayrama adını veren 30 ağustos zaferi, ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir güç olduğunun en büyük bir göstergesidir.
Türk’ün bu onurlu mücadelesi; aynı zamanda, dünyada bulunan esaret altındaki diğer milletlere de örnek olmuş, çağdaş bir devletin oluşması için, uluslara özgüven kazandırmıştır. Bu zaferle, gücünü kurtuluş savaşından alan Atatürkçü düşünce sistemi ile teçhiz edilmiş modern bir toplumun temelleri atılmıştır.
Türk tarihinin her döneminde milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, aynı değerler uğruna seve seve canını feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Şanlı Türk ordusunun, bugüne kadar yaptıkları, bundan sonrada yapabileceklerinin teminatıdır.
Bu yıl 99’uncu kez kutladığımız eşi benzeri olmayan bu zafer dünya varoldukça Türk milleti tarafından sonsuza kadar kutlanacaktır. Bunun bilinci içerisinde çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmanın sevincini milletçe yaşıyoruz.
Bu anlamlı günde; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran ve bizlere emanet eden, başta ulu önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.
Büyük zaferin 99’uncu yılı hepimize kutlu olsun.”
Konuşmanın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.
Daha sonra Kaymakam Zafer Engin, pandemiden dolayı hükümet konağa bahçesinde tebrikleri kabul etti.
Tebriklerinin kabulünün ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan programın ilk kısmı sona erdi.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Programın ikinci kısmı mezarlıktaki şehitlik ziyareti ile gerçekleşti. Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik başta olmak üzere ilçe protokolü tarafından şehitlerimizin mezarlarına gül bırakıldı.
Şehitlerimizin ruhuna okunan Kuran’ı Kerim ve duanın ardından şehitlik ziyareti sona erdi.
GÜNE ÖZEL YEMEK VERİLDİ
Programın son kısmı da, İlçemiz Belediyesi tarafından Güneştepe Aile Sosyal Tesislerinde Şehit ailelerinin ve gazilerin onuruna verilen yemek idi.
Yemek sonrası Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik ile birlikte şehit ailelerinin ve gazilerin masalarına oturup, onlara hal hatır sorarak, sıkıntılarını dinlediler.
Çocuklarla samimi konuşmaların da yapıldığı yemek, sohbet ortamında sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat