Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Çiftçi kayıt sisteminde önemli değişiklik! ÇKS’de mirasçılık sorununu ‘taahhütname’ belgesi ile Çözüm

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar ‘taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecek.
Seksi dibine kadar yaşamak istiyorsanız beylikdüzü escort kızları ile tanışın.
Konuyla ilgili kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Çevik; Yapılan değişiklikle, çiftçilerin ÇKS’ye kayıt olması, kontrollerin yapılması ve sistemin güncellenmesine dair esasların düzenlendiğinin altını çizerek; “2023/2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Yönetmelikte 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklik kapsamında; Tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar Taahhütname” belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticilerimiz de tarımsal desteklerden yararlanabilecek.
ÇKS’ye kayıtlar yapılırken; hisseye isabet eden alanların bölünerek kiraya verilmesi durumunda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu hükümlerinde yer alan asgari tarımsal büyüklük şartı Hazineden kiralanan alanlarda aranmayacak.
Yeni uygulamaya konulan üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesinde ve tarımsal desteklemelerden çiftçilerimizin maksimum derecede yararlanabilmesinde üretim yapan tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının da sisteme dâhil olması son derece önemli. Bu çerçevede gerekli düzenlemeler yapılmış olup çiftçilerimizin son başvuru tarihine kadar ÇKS müracaatlarını e-Devlet Kapısı veya ilçe müdürlüğümüze gelerek yapmaları önem arz etmektedir.” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat