Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇİFTÇİLERE BAŞKENT KART DAĞITIMI BAŞLADI

ABB tarafından ilçemizde çiftçilik yapıp Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Desteklerinden faydalanacak olan tüm çiftçilerimiz için Başkent Kart dağıtımı başladı. Kart dağıtımı ise mahalle mahalle dağıtımı yapılacak. İlçemizden yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 çiftçimizin faydalanacağı Başkent kart dağıtımında günlük 200 ile 250 çiftçimize dağıtım yapılması hedefleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlık yazısı ile Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşıdığı ve oy birliği ile kabul edilen mazot desteği kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere sağlanacak mazot desteği öncesinde Başkent Kart dağıtımı İlçemizde dün itibariyle ABB Sosyal Yardımlaşma ve Kırsal Kalkınma Müracaat bürosunda başladı. 25 ilçede şubat ayının sonuna kadar Başkentli çiftçilere ilk etapta İlçemizde yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 kişi Ankara’da ise 60 bin Başkent Kart dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi mazot desteği başvurularını ise “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online ortamda 18 Şubat 2022 tarihine kadar almaya devam edecek.
Gıda yardımları başta olmak üzere kömür ve doğal gaz desteklerini de Başkent Kart üzerinden yaparak sosyal yardımlar konusunda Başkent’te yeni bir uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi şimdi de kırsal destekleri yerli üreticilere Başkent Kart üzerinden dağıtacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, mazot desteği öncesi bugünden itibaren ilk etapta ilçemizde yaklaşık 2 bin ile 2 bin 500, Ankara’da ise 60 bin Başkent Kart dağıtımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Başkent Kartlar ilçemizde ABB Sosyal Yardımlaşma ve Kırsal Kalkınma Müracaat bürosunda başladı ve dağıtımı yaklaşık 15 gün boyunca sürecek. Başkent Kartlar mahalle mahalle alfabetik sıraya göre dağıtılacak.
HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?
Başkent kartını almak isteyen çiftçilerimiz kimlik fotokopisi ve ÇKS belgelerini yanlarında bulundurarak Başken kartlarını alabilecekler.
POS VE ÖDEME CİHAZLARINDAN ÖDEME KOLAYLIĞI
Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin kullanımına sunacağı Başkent Kart ile tarımsal desteklere kolayca ulaşabilmelerini sağlamak, mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çiftçinin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamak ve üretimi arttırmayı amaçlıyor. Mazot desteğinden önce 25 ilçede dağıtılacak olan ve temassız ödeme teknolojisine sahip olan Başkent Kartlar, POS ve ödeme cihazlarına yaklaştırılarak bir saniyeden kısa bir süre içerisinde ödeme kolaylığı sağlayacak. Başkent Kartlar ilerleyen süreçte ve gelen talep doğrultusunda çiftçilere dağıtılmaya devam edecek.
ABB tarafından dağıtımına başlanılan Başkent Kartından dolayı çiftçilerimizi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ettiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat