Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Cumhuriyetimizin 100.yılında da, gönül bağlarımızı birleştirelim

İlçemiz Kıbrıs Gazisi Bilal Amca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100.yıl dönümü dolaysıyla “Cumhuriyet” ile ilgili bir yazı kaleme aldı.
Bilal Amca’nın, “Cumhuriyetimizin 100.yılında, gönül bağlarımızı birleştirerek, tek vücut olup hep birlikte geleceğe taşıyabilelim” şeklinde söylediği yazısının tamamı ise şöyle;
Cumhuriyet, Cumhur kelimesinden türemiş bir kelime olup insanların toplu halde yaşamaları anlamına gelen bir hükümet modeli.
Halkın kendi aralarından hür iradeleri doğrultusunda seçmiş oldukları kişilere yetki vererek idare edilmesidir.
Mustafa Kemal Paşa liderliğinde, 1920 yılında başlamış milli mücadeleler sonucu Büyük Millet Meclisi’nin onayı alınarak Hükümet kurulmuş olup, zor şartlar altında kazanılan zaferleri taçlandırmak için o zamanki var olan Anayasada, bazı değişiklikler yapılarak 29 Ekim 1923 yılında Dünya Devletlerine meydan okurcasına, biz de varız diyebilmişler ve Cumhuriyet ilan edilmiş.
Bu bağlamda bilahare Meclis tarafından bayram olarak kutlanmasına karar verilmiş, bir asır boyunca her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.
Ne mutlu bizlere bu bayramı, layık görüp de, armağan edenlere. Ruhları şad olsun. Rahmetle anıyoruz.
Ülkemiz halkının hür yaşaması uğruna, canlarını feda edebilenlere layık olabilme bilinci ile günümüz gençlerimize düşen görev, atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanımızda huzur içinde yaşayabilmemiz için şu değerlere öncelik verebilmeliyiz: Ahlakı, adaleti ve hukuku üstün bilip hür yaşayabilelim..
Cumhuriyetimizin 100.yılında, gönül bağlarımızı birleştirerek, tek vücut olup hep birlikte geleceğe taşıyabilelim. Bu da siz gençlerin, ilimle, irfanla daha çok çalışmanıza bağlı.
Sevgili Gençler;
Şunu unutmayınız ki: geçmişte ne olduysa şimdide olabilir. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanımıza zeval gelmesin.
Şartlar ne olursa olsun, hür olalım, birlik olalım. Vatanına, bayrağına, ezanına sevdalı bireyler olarak kendimizi hazır olduğumuzu hissedelim.
Bu cennet vatanımız için şu meşhur atasözümüzü, kendimize rehber edinebilirsiniz; Su uyur, düşman uyumaz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun diyorum. Hoşça kalın, dostça kalın.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat