Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtar Günü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen programda kutlandı.
Program, ilk olarak Hükümet Konağa önündeki Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Öztekin Kaçar tarafından çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Kaçar yaptığı konuşmasında; “Dünya’da yaşanan İsrail’in Filistin Müslüman Ülkemize açtığı bu hain savaşı kınıyor ve lanetliyorum. Bu hain saldırıda, hayatını kaybeden bütün Müslüman kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Geçmiş olsun Filistin.
Bugün burada bu kutsal görevimizi kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış, çalışkan, adil hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır.
Muhtarlık, fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasında hiçbir gücü olmadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Muhtarlarımız, hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki alt yapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Görev yaptıkları mahallelerde muhtarlarımız devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar.
Biz de, vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören 64 muhtarlarımızla vatandaşa hizmet yolunda kesintisiz olarak diyaloğumuzu sürdürmekteyiz. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız.”dedi.
Konuşmanın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.
Daha sonra Kaymakam Zafer Engin ve Belediye Başkanı Memiş Çelik, Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarların sıkıntı ve taleplerini dinledi.
Günün anısına Belediye tarafından Güneştepe Aile ve Sosyal Lokantasında yemek düzenlendi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat