Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş’tan Yeni Kitap

İlçemizde faaliyette olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tuzgölü Yerleşkesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş’tan yeni bir kitap daha hazırlanarak, basıldı.
“Sendikal Harekette Hak-İş ve Kadın” adlı kitap, HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından yayınlandı.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın önsözü ile yayınlanan kitap, basılı olarak tüm HAK-İŞ ve Bağlı Sendikaların tüm teşkilatları ile paylaşılacak.
Bir milyona yakın üyesi ile emek hareketinin öncülerinden olan HAK-İŞ kadın çalışanların hem hayatın her alanında yaşadıkları sorunlara, hem de istihdama katılım ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm üretmeyi hedeflemektedir.
Sarıtaş kitabı hakkında, “2023 yılı mayıs ayında başlayan çalışma kapsamında; HAK-İŞ ve Üye Sendikaları hakkında genel değerlendirmeler, sendikalarda kadın-erkek temsiliyeti, iş-aile yaşam dengesi, toplu iş sözleşmeleri, kadın çalışanlara yönelik düzenlenen eğitim, toplantı vb. konuları değinilmiştir. Ayrıca bu çalışmada 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depreme ilişkin özel bir bölüm ayrılmıştır. Bu bölümde deprem felaketinden etkilen üyelerimizin ve ailelerinin bilgileri, deprem bölgesinde gerçekleştirilen faaliyetler, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri yer almaktadır.
Çalışmada kadın-erkek oranları bağlamında elde edilen verilerin Konfederasyona, üye sendikalara ve diğer paydaşlara yön gösterici olacağına inanılmaktadır. Sayısal verilere ek olarak sendikalara yöneltilen açık uçlu sorulardan elde edilen görüş ve önerilerin sendikal hareketin bugününü aydınlatması ve yeni nesil sendikacılık anlayışıyla geleceği inşa edecek sonuçlar ortaya koyması hedeflenmiştir. Özellikle kadın odaklı çalışmalar, işyerlerinde şiddet ve tacizi önlemeye yönelik uygulamalar, örgütlü olunan işyerlerinde kadınların karşılaştıkları sorunlar ve buna ilişkin çözüm önerileriyle paydaşlara ve politika üreticilerine yön göstereceği düşünülmektedir. Elde edilen bilgilerin sektör açısından veri analizi yapmak adına fayda sağlayacağına ve tüm bunlarla birlikte görüşme sonucunda elde edilen iyi uygulama örnekleri ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin de HAK-İŞ Konfederasyonu ve Üye Sendikalara gelecekte alınacak kararlarla ilgili katkı sağlayacağına inanılmaktadır.” Dedi.
Sarıtaş ayrıca; “Bununla birlikte “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik” anlayışı ile kadınların toplumumuzdaki ve dünyadaki varlığının güçlenerek korunması hem sosyal hem de iş hayatında üst kademelere gelmesi dileğiyle tüm çalışma arkadaşlarımıza ve bu vizyonda bizlere öncülük eden HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut ARSLAN’ a, Kadın Komitesi Başkanı Sayın Fatma ZENGİN ile ekibine teşekkürü bir borç bilirim.” Şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat