Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Levent Gök’ten Sel Felaketi Önergesi

CHP Bölgemiz Milletvekili Levent Gök, Çalören mahallesine ziyaretinden bir gün sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, sel felaketi önergesi verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Milletvekili Gök’ün TBMM’ye verdiği önergenin tamamı ise şöyle;

“10 – 11 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara ve çevresini etkisi altına alan yoğun sağanak yağış Şereflikoçhisar İlçemizde sel ve taşkın felaketlerine sebep olmuş, afet hanelere, tarım alanlarına ağır hasar vermiş, çok sayıda hayvan sel sularına kapılarak telef olmuş ve köprüler yıkılmıştır. Çalören ve Karandere Mahallelerimizin felaketten en çok etkilenen yerleşimler olduğu tespit edilmiş, söz konusu mahallelerde meydana gelen büyük tahribatın olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için derhal harekete geçilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Sözü geçen mahallelerimizin acilen afet bölgesi kapsamına alınarak oturulmaz hale gelen hanelerin tadilatlarının yapılması, çiftçilerimizin ve besicilerimizin zararlarının karşılanması beklenmektedir.

7269 Sayılı Umumi Afete Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teklifi üzerine başlatılan resmi süreçler sonucu afet bölgesi ilanı mümkün olabilmektedir. Şereflikoçhisar’da yaşanan sel afetinin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen afet bölgesi ilanına ilişkin herhangi bir adım atılmamış, hemşerilerimiz devlet desteğinden mahrum bırakılmıştır.

Bu bilgiler ışığında:

Şereflikoçhisar’da yaşanan sel felaketinin ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını açıklar mısınız?

Sel felaketi Çalören ve Karandere Mahallelerimizde çok büyük yıkım ve kayba sebep olmuştur. Söz konusu mahallelerimizin yaralarının hızla sarılması amacıyla afet bölgesi ilan edilmesine yönelik herhangi bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir?

Şereflikoçhisar’da meydana gelen sel felaketi sonrasında İlçemizde afete sebebiyet veren altyapı ve üstyapı eksiklerinin giderilmesi için hangi çalışmalar yürütülecektir?”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat