Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizde hububat hasadı başladı

İlçemizde 2022 yılı hububat hasadı başladı. Bu yıl, ilçemizde yaklaşık 385 bin dekar arpa ve 135 bin dekar buğday ekili alan olmak üzere toplam 520 bin dekar ekili alanda hasat yapılacak. Hasat veriminin çiftçiyi sevindirdiği, biçerdöver fiyatların ise üzdüğü belirtilirken yıla göre bu yıl verimde %100 artış olduğu ifade edildi.
2022 yılı hububat hasadı ilçemizde başladı. Bu yıl yağışlardan dolayı beklenen yüksek verimler çiftçinin yüzünü güldürürken biçerdöverlerin fiyatları ise çiftçinin cebini yakıyor.
BAŞKANLARDAN BEREKETLİ OLSUN ZİYARETİ
Hasadın başlaması nedeniyle ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt ile İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ali İkiz ve personeller tarafından hasat yapılan ekili alana gidilerek Karandere mahallesinden Bahattin Yeşilöz isimli çiftçiye bereketli olsun denildi.
Bu yıl verimin geçen yıla göre %100 artış olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt; “Bu yılki yağışlar iyiydi. Yağışlardan dolayı ekinlerde gayet güzel. Bu yıl geçen yıla göre verimde %100 artış var. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Ama bu yıl biçerdöver fiyatlarında bir anlaşmazlık var. Bu konuyla ilgili bir toplantı yaparak fiyatı belirleyeceğiz. Şimdilik biçerdöver halkalı escort fiyatları, dönüm başına 60 – 100 lira arası değişiyor. Tüm çiftçilerimize bu yılki hasat bereketli olsun” dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ali İkiz de; “İlçe Müdürlüğümüz tarafından tarla bitkilerinin zamanında, en az dane ve sap kaybıyla tekniğine uygun olarak biçilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemek için gerekli hassasiyeti göstermekte ve çalışmalarımızı yoğunlaştırmaktayız. Biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelen dane kayıpları ile dane hasarlarını en alt seviyede tutmak, eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmeti verilmesinin önüne geçerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunması amacıyla Şereflikoçhisar hudutları içerisinde kontrol ve denetimlerimizi mahalle muhtarlarımız ve çiftçilerimiz eşliğinde yürütmekteyiz. Tüm çiftçilerimize bereketli ve hasarsız bir hasat dönemi geçirmelerini diler, milli ekonomiye sağladıkları katkıdan dolayı teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.
Ekili alana ziyaret edilen tarla sahibi Bahattin Yeşilöz de; “Bu yıl verimden çok memnunum. Burası sulak alan olduğu için dönümüne 500-600 kg arpa alıyoruz. Kuru alanlarda da dönümüne 300 kg ürün alıyoruz. Geçen yıla göre bu yıl verimde %100 artış var” dedi.
BİÇERDÖVER KONTROL EDİLDİ
Ziyarette ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından biçerdöver kontrol edildi.
Kontrolde, hem biçerdöverin belgelerinin olup olmadığı hem de biçerdöverde dane kaybı var mı yok mu? diye bakıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat