Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemize kurulan “e-sınav merkezi” hizmete açıldı

İlçemiz Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulumu tamamlanan “e-Sınav Merkezi”, düzenlenen törenle halkımızın hizmetine açıldı. Eğitim alan ve sırasıyla 59 öğretmenin görevlendirileceği e-Sınav Merkezinde, aynı anda 20 kişinin Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülecek merkezi e-sınavlara girebileceği gibi Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları sonunda yapılan sınavların başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen mesleki kursların sonundaki sınavlar da yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce birçok ilde uygulamaya konulan elektronik sınav merkezi, Şereflikoçhisar’da da kuruldu.
İlçemiz Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulumu tamamlanan “e-Sınav Merkezi”, düzenlenen törenle halkımızın hizmetine açıldı.
Törene; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Çitken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Şube Müdürleri Murat Turan ile Mehmet Aydın, Şoförler Odası Başkanı Celal Yılmaz ve öğretmenler katıldı.
Açılış kurdelesini Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Şoförler Odası Başkanı Celal Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan tarafından hayırlı olması temennisiyle kesildi.
ÖĞRENCİLER ARTIK NE YOL MASRAFI VERECEKLER NE DE ZAMAN KAYBI OLACAK!
E-sınav merkezi gezildikten sonra kurulan merkez hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan;”Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan 20 kişilik elektronik sınav merkezinde sürücü belgesi yazılı sınavları yapılacak. İlçemizde geçmişte ehliyet sınavı için adaylarımız Ankara’ya gidiyorlardı e-sınav merkezi olmadığı için. Şimdi buna kavuştuk. Ayda 75 kursiyerimiz, Ankara’ya giderken artık ilçemizde sınava girebilecek. Bu sadece ehliyet sınavı için değil aynı zamanda çıraklık, kalfalık, açık lise, açık ortaokul gibi sınavlarda da öğrencilerimiz, artık ilçemizde girebilecekler. Biz 59 öğretmenimize eğitimini de aldırdık. 59 öğretmenimiz, sırasıyla görevli olacak, öğrencilerimizin başında sınava girecekler. Sınava giren öğrencilerimiz de anında sonucu görecekler. e- sınav merkezinin kurulmasıyla, öğrenciler ne yol masrafını verecekler ne de zaman kaybı olacak. Ben İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Bakanlığımıza, Kaymakamımıza, siyasilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Zafer Engin de, emeği geçenlere teşekkür ederek ilçemize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat