Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

SON 15 YILIN EN ÇOK KARI YAĞDI

Hafta sonundan itibaren ilçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, ilçemizi beyaza bürüdü. Hayatı olumsuz etkileyen kar, E-90 karayolunda ve çevre mahallelerde kazalara da neden oldu. İlçemize hafta sonu yağan kar son 15 yılın en çok karı oldu. Dış mahallelerde yer yer 60 cm’e ulaşan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkilerken gerek İlçemiz Belediyesi gerekse Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz demeden çalışmalarına ara vermeden devam etti. Karın yağışı hem çiftçilerimizi hem de vatandaşlarımızı memnun etti.
Kurak geçen mevsim sonrası hafta sonu yağan kar ilçemizde tarihe geçti. Son 15 yılın en çok yağan karı olarak tabir edilen kar yağışı zaman zaman hayatı olumsuz etkilese de kar sevinci olumsuzluğu unutturdu.
İlçemizde gece – gündüz aralıklarla yağan kar, hayatı olumsuz etkilerken hem trafiğin aksamasına neden oldu hem de vatandaşların yollarda yürümesini zorlaştırdı.
Diğer yandan, kar yağışı nedeniyle oluşan kartpostallık görüntülerde 7’den 70’e herkesin fotoğraf çekimi yaparak karın keyfini çıkardığı ve kartopu oynayarak eğlendikleri gözlemlendi.
Ayrıca, kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan buzdan dolayı hem E-90 Karayolunda hem de çevre mahallelerde kazalar meydana geldi.
BELEDİYELER KARLA MÜCADELE ETTİ
İlçemize yağan kar nedeniyle hem Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar hem de ilçe Belediyesi’ne ait araçlar gerek yollarda gerekse ilçe merkezinde “karla mücadele çalışması” kapsamında karları temizledi.
Zaman zaman bazı aksaklıkların oluşmasına neden olan kar yağışı yılların özlenen karı olduğu için olumsuzlukları unutturdu.
Kar yağışının ilerleyen günlerde de devam edeceği tahmin ediliyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat