Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İYİ PARTİLİLER MUHTARLARI DİNLEDİ

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Evren ve ilçemiz mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerin sıkıntıları dinlendi. Muhtarlar, toplantıda dile getirdikleri ve yazıya döktükleri sıkıntıları dosya halinde Meclis Üyelerine verdi. Dosyaların da, Ankara’da ilgili birimlere iletilerek sıkıntıların çözümü için çalışmalar yapılacağa belirtildi.
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Evren ve ilçemiz mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerin sıkıntıları dinlendi.
Güneştepe Aile Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Gurp Başkan Vekili Adnan Beker, Meclis Üyesi Kerem Erdem ve İl Başkan Yardımcısı Ergin Yaman, İlçe Başkanı Avni Yıldırım, Evren İlçe Başkanı Hakan Öcal, ASKİ İlçemiz Şefi Necip Taşar, ilçemiz Fen İşleri Şefi Kazım Gök ve hem ilçemiz hem de Evren merkez ve çevre mahallelerin muhtarları katıldı.
Toplantıda ilk söz alarak açılış konuşması yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım; “Mevcut sistemde ilçelerdeki hizmetlerin çok önemli büyük bir bölümü Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olmaktadır. Bu nedenle ilçemizin sorunlarının giderilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanmasında Büyükşehir’de bizleri temsil eden Meclis Üyelerimiz ile iletişimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz, bugün sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinlemek üzere buradalar” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker’de yaptığı konuşmasında; “Genel Başkanımız Meral Akşener’in ve Ankara Büyükşehir Başkanımız Mansur Yavaş’ın da selamını getirdim. Bizim bu toplantımız siyasi içerikli bir toplantı değildir. Biz burada Ankara Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetleri ve yapması gereken hizmetleri, sizden aldığımız bilgilerle yapılanlar ayırıp, yapılacakları da ilgili birimlere Fen İşlere, ASKİ’ye diğer sorunları da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ileteceğiz. Bu bizim 7. ilçe muhtarlar toplantımızdır. Bundan öncekiler çok verimli oldu.
Buradan aldığımız sizin sorunlarınızı Büyükşehir’e gidiyoruz, bürokratlarımızla oturuyoruz, çözebildiklerimizi çözüyoruz. Burada söz verdiklerimiz vardır, yamadıklarımız vardır, kusura bakmasınlar. Bizde şöyle bir şey yok; not al, dışarıya çıkınca unut yok. Biz, sizden aldıklarımızın hepsini tek tek ilgili makamlara iletip neticelerini de size ileteceğiz” şeklinde konuştu.
MUHTARLAR SIKINTILARINI İLETTİ
İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker’in konuşmalarının ardından mikrofon muhtarlara bırakılarak sıkıntılar dinlendi.
Toplantıya katılan merkez ve çevre mahallelerinin muhtarları da, söz alarak sıkıntılarını dile getirdi.
64 mahallenin en önemli ortak sıkıntısı asfalt olurken bu sıkıntıyı su, kanalizasyon, köy konağı ve camii onarımı izledi.
“HİZMETLER DÖRT DÖRTLÜK GELMİYOR”
İlk sözü alan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın; “Bana göre İl Genel Meclisi döneminde bundan iyi hizmet geliyordu. Çünkü, İl Genel Meclis azaları, kaymakamlık gidip yerinde görüyordu, yerinde çözüyordu. Hizmetler dört dörtlük gelmiyor. Asfalt istediğimiz düzeyde çalışmıyor. Hiçbir asfalt istediği şekilde olmuyor. Asfaltımız yavaş gidiyor. Bunu nasıl hızlandırabiliriz?” dedi.
Daha sonra mahalle muhtarları söz alarak sıkıntılarını dile getirdi.
“KAÇ SEFER ANKARA’YA GİDİYORUM HEPSİ LAFTA KALIYOR”
Bazı muhtarlar, mahallesinin sıkıntılarını yapılamadığını, lafta kaldığını ve mahallesinin sıkıntısını Büyükşehir’e yazıyla verdiklerini ama kaybettiklerini dile getirirken bunlardan birisi de Kacarlı Mahallesi Muhtarı Naci Emekçi idi. Söz alan Emekçi; “İki sene önce yine böyle dilekçelerde sıkıntılarımızı sizlere bildirdik. Ama çok az sıkıntımız karşılandı. Hep lafta kalıyor, kaç sefer Ankara’ya gidiyorum hepsi lafta kalıyor. Verdiğim dilekçe Büyükşehir’de kayıp oluyor” dedi.
“SÖZÜNÜ VERDİ, BEKLİYORUZ”
Ortak sıkıntılar arasında acil çözülmesi gereken sıkıntıyı dile getiren Kale Mahallesi Muhtarı Galip Mutlu; “Birincisi Şereflikoçhisar’da numarataj sıkıntısı var, ikincisi Muhtarlar olarak en büyük sıkıntımız ASKİ’nin yaptığı çalışmayı Fen İşleri Müdürlüğü gelip yama yapmıyor. Üçüncüsü, Muhtarlar olarak biz bir fırsat doğdu biz Mansur Başkanla oturup beraber 15 m veya 18 m gibi ayrım yapmadan Şereflikoçhisar’ın alt yapısı bitince komple asfalt atılmasını Büyükşehir Belediyesi tarafından atılmasını talep etmiştik, Başkan Mansur Yavaş’ta, biz elimizden geleni yapacağız dedi ve sözünü verdi, bekliyoruz.” dedi.
Şereflikoçhisar’ın bazı merkez ve mahalle muhtarlarının sıkıntılarının dinlenmesinden sonra Evren İlçesinin mahalle muhtarları da söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını aktardı.
Muhtarlar, toplantıda dile getirdikleri ve yazıya döktükleri sıkıntıları dosya halinde Meclis Üyelerine verdi. Dosyaların da, Ankara’da ilgili birimlere iletilerek sıkıntıların çözümü için çalışmalar yapılacağa belirtildi.
Toplantı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafla sonlandırıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat