Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KANMAYIN!

Sosyal medya hesaplarında BOTAŞ hisse satışı ilanı adı altında dolandırıcılık yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz haftalarda İlçemizde 1 kişi gerçek zannettiği reklama 100 bin lira gibi bir para yatırarak dolandırıldığı öğrenildi. Emniyet Güçleri bu gibi konulara karşı daha duyarlı olunması yönünde uyarılarda bulundu.
Çeşitli sözler, reklamlar ya da telefon ederek karşıdaki kişilerin paralarını ala dolandırıcılar yeni yeni yöntemler bulmaya devam ediyor. Adeta şeytanı dahi aklına gelmeyecek oyunlarla karşıdaki kişilerin paralarını ya da değerli eşyalarını alan dolandırıcılar bu kez köklü firmalardan olan Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), hisselerinin satışa çıkarıldığına dair sosyal medyada yayılan sahte haberler ve paylaşımlar sonrası birçok masum kişiyi dolandırmaya başladılar.
Benzer bir olay geçtiğimiz haftalarda ilçemiz de yaşandı. Yine sosyal medya hesabında BOTAŞ’ın hisseleri satışa çıktığı yönünde ilan gören hemşehrimiz dolandırıcıları ağına düştü. Banka hesabından yaklaşık 100 bin lira gibi bir para kaptıran talihsiz hemşehrimiz dakikalar sonra dolandırıldığını anladı. Hemen Emniyete başvuran talihsiz vatandaş, her ne kadar şikayetçi olsa da her hangi bir sonuca ulaşılamadı.
EMNİYET UYARIYOR!
Hemen hemen her dolandırıcılık olayında olduğu gibi Emniyet Güçleri her ne şekilde olursa olsun tanımadığınız kişi yada kişiler sizden çeşitli bahane ve sebeplerle şu hesaba para yatır, şu ödülü kazandınız yada karlı yatırım! Gibi her ne şekilde olursa olsun, sizden ödeme talep eden kişilere itibar edilmemesi yönünde uyarılarda bulundu.
BOTAŞ açıklama yaptı
Arta dolandırıcılık olayı sonrası BOTAŞ konu ile ilgili açıklama yaptı. “Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ile birlikte kuruluşumuzun adı, logosu ve görselleri kullanılarak ‘yatırım fırsatı’ adı altında BOTAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılmaktadır.
Yapay zeka marifetiyle birçok haber kanalı ile resmi kurumun internet sayfalarının birebir kopyası oluşturularak ve inandırıcılığı artırmak amacıyla kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinin isim ve görsellerinin de kullanıldığı bu içerikler tamamen gerçek dışıdır. BOTAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Resmi web adresi ‘http://botas.gov.tr’ olan kuruluşumuzun herhangi bir hisse satışı ya da vatandaşlarımızın doğrudan katılabileceği bir yatırım planı kesinlikle söz konusu değildir. Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli tüm yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat