Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kız Meslek Lisesinde Deprem Güçlendirme Çalışması Yapılıyor

Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, deprem güçlendirme çalışması yapılıyor.
Söz konusu çalışma nedeniyle okul kapatıldı ancak eğitim-öğretim devam ediyor.
Okulun 35 öğrencisinin, eğitiminde aksama olmasın diye, yarı yıl tatilinden sonra öğrencilerin ikinci dönem eğitimleri İlçemiz Halk Eğitim Merkezi’nde devam ettiriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yılki 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da, birinci dönem okullarda depreme dayanıklılık analizi yaptırdı. Analiz sonuçlarına göre, İlçemiz okullarından sadece Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, (Kız Meslek Lisesi), “deprem güçlendirme” çalışmasının yapılmasında karar verildiği öğrenildi.
15 tatilinden sonra okul kapatıldı ve güçlendirme çalışmalarına başlandı. Okulun kapatılmasıyla öğrencilerin eğitim-öğretimi de aksatılmadı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun kapanmasıyla 35 öğrenciyi, İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Böylece, okulun öğretmenleri ve öğrencileri, 2.dönem eğitimlerine Halk Eğitim Merkezi’nde devam ediyor.
Deprem güçlendirme çalışmaları bittikten sonra öğretmenlerin ve öğrencilerin tekrar okullarına dönecekleri ifade edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat