Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KORAY AYDIN; İYİ PARTİ BİRİNCİ PARTİ OLMA YOLUNDA HIZLI ADIMLARLA YOL ALIYOR!

İYİ Parti İlçemiz ve Evren İlçe Teşkilatları tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılarak konuşma yapan Teşkilat Başkanı, Bölgemiz Milletvekili Koray Aydın; “İYİ Parti birinci parti olma yolunda hızlı adımlarla yol alıyor” dedi. Toplantı, partiye yeni üye olanlara rozetlerin takılmasıyla sona erdi.
İYİ Parti İlçemiz ve Evren İlçe Teşkilatları tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda önce konuşmalar yapıldı, daha sonra partiye yeni üye olan kişilere partinin rozetleri takıldı. Toplantı için ilçemize gelen Teşkilat Başkanı, Bölgemiz Milletvekili Koray Aydın, mehteran takımı ile karşılandı.
Milletvekili Koray Aydın’ın gelmesinden itibaren toplantıya start verildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, konuşmalarla devam etti.
KONUŞMALAR;
İYİ PARTİ EVREN İLÇE BAŞKANI HAKAN ÖCAL;
Konuşmalar kısmında ilk söz alan İYİ Parti Evren İlçe Başkanı Hakan Öcal; “Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde güçlü bir Ülke ve güçlü bir iktidar için İYİ’ler kazanacak. Her daim yolunda, her türlü engel ve zorluklara karşı duracağımın sözünü ilçem ve teşkilatım adına söz veriyorum” dedi.
İLÇE BAŞKANI AVNİ YILDIRIM;
İlçe Başkanı Avni Yıldırım da; “Herkesin korktuğu ve sindiği bir dönemde, 2017 yılı ortasında, ateşten gömleklerden birini giymiş olan Bakanımız Koray Aydın’ın her türlü tuzağa karşı ince ince İYİ teşkilatları dokuduğu Ankara/Oran’daki ofisinde Şereflikoçhisar teşkilatımızın tohumları atılmıştı. Sözlerime, O gün bizlere güvenen Bakanımıza buradan tekrar teşkilatımız adına söz vererek başlamak istiyorum: Bu bayrağı her zaman daha yukarı taşıyacağız. İktidara yürürken de, iktidardayken de. Hep yüzünüzü ağartacağız inşallah. Türkiye uzunca bir buhran dönemi ardından hayırlı bir değişimin, İYİ bir değişimin arifesinde. Bu değişimin lokomotifi İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener ise, hedefe adanmışlığın kitabını yazıyor. Gündemi belirleyen açıklaması “Ben Cumhurbaşkanlığına değil, Başbakanlığa adayım” bunun en büyük göstergesi. Bizler, söz verdiğimiz gibi bu ülkeyi dibe çeken Başkanlık Sisteminden iyileştirilmiş Parlamenter Sisteme geçişi sağlayacağız. O gün ülkenin Başbakanı Meral Akşener ve iktidarı İYİ Parti olacak. O gün, Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi hedefine yürüyüşümüz de başlamış olacak.
İktidara yürüyen bir siyasi partinin ilçe başkanı olarak bu konuşmada benim odağım doğal olarak biraz daha yerel olacak. Çok uzatmaya niyetim yok sözü. Ama birkaç şeyin altını çizmek isterim:
80’lerin ikinci yarısı ile birlikte ilçemizdeki ekonomik ve sosyal şartlar geriye gitmeye, ilçemiz küçülmeye başladı. Bu İç Anadolu coğrafyasının makus kaderi miydi? Yoksa bir şeyleri eksik mi, yanlış mı yaptık? Veya hiç mi yapmadık? Beceremedik mi? Aksaray, Kulu, Beypazarı, Polatlı…. Çok mu farklıydılar bizden?
Peki, bir soru daha soralım: 20 senelik bir devr-i iktidarda bu ilçeye istihdam adına, üretim ekonomisi adına, tarım adına ne yapıldı? Bırakın yapılmasını, kaybettiklerimizi düşünün. Çok sevdiğim bir söz vardır: Biçtiğini beğenmeyen, ektiğini gözden geçirecek. Şimdi ektiğimizi gözden geçirme zamanı.
Şu açık seçik olarak görülmektedir ki; İYİ Parti’nin iktidarı ve Meral Akşener’in Başbakanlığı gelmektedir. Millet Bizi Çağırmaktadır! Çok kısa bir dönemde ülkenin feraha çıkmasını sağlayacak genel ve yerel seçimler yaklaşmaktadır. Biz de Şereflikoçhisar’da genelde İYİ Partimizi birinci parti yapacağız. Yerel seçimlerde de ilçemiz belediyesini İYİ Partimize kazandıracağız. Böylece:
• Yıllardır dillendirilen ama nedense bir türlü yapılamayan, Hirfanlı Barajından 150 bin dönümlük Koçhisar ovasına su aktarılması ve böylece sulu tarıma geçilerek sene de en az iki ürün alınmasını sağlayacak projenin hayata geçirilmesini sağlayacağız.
• İstihdam sağlayacak üretim tesisleri kurulurken Şereflikoçhisar’ı tercih edilir kılarak İlçemiz Organize Sanayi Bölgesini istihdam sağlayacak tesislerle dolduracağız.
• Tuzlaların özelleştirilmesinden kaynaklı ilçemiz tuz endüstrisinin içine düştüğü sıkıntıları aşacağız.
• Yılların ihmal edilmişliği ile harap olmuş yollarımız ve altyapımızı imar edeceğiz.
Bunların hepsini ve daha fazlasını yapacağız. Çünkü o gün arkamızda ilkelerinden biri Kalkınmacılık olan İYİ Parti ve Meral Akşener iktidarı olacak. O gün arkamızda bu iklimde yetişmiş ve öz hemşerilerimizden hiçbir farkı olmayan Koray Aydın Bakanımız olacak. O gün arkamızda Şereflikoçhisar’ımızın sorunlarını kendi memleketi Polatlı kadar bilen ve sahiplenen değerli İl Başkanımız Yetkin Öztürk olacak.
Şereflikoçhisar’ımızın makus talihini değiştireceğiz. Gençlerimizin kaçtığı değil, tekrar memleketlerine dönüp işgüç sahibi olduğu, boşalan köylere çiftçilerin tekrar yerleştiği ve bu ekonomik canlanma ile nüfusunu, gücünü, umudunu tekrar toplayan, ekonomik ve sosyal imkanları da beraberinde artan cazibe merkezi bir Şereflikoçhisar imar edeceğiz.
Son olarak: Uzun zamandır sıkıntısını çektiğimiz ve kısa vadede yol katledilebilecek bazı konularda değerli Başkanlarımız, Vekilimiz ve Büyükşehir Meclis üyelerimizin desteklerini talep ediyoruz:
Birincisi: 18 senede hayata geçirilememiş, tamamlanamamış bir Artıma Tesisi sorunumuz var. Bitme aşamasına çok yaklaşan ve yılbaşında bitirilmesi planlanan tesis inşaatında, ödeme sıkıntısı nedeniyle taşeron firma içerdeki malzeme ve cihazları sökerek gitmiştir. Şu anda ilçemizin kanalizasyon suyu havuzlama sistemi ile arıtılabildiği kadar Tuz Gölü’ne akıtılmaktadır.
İkincisi: Belediye seçimleri sonrası yapımına başlanan mezbaha inşaatında da firma inşaatı yarım bırakarak gitmiştir. Ayrıca, ilk proje aşamasında daha büyük olarak planlanan tesis, ne yazık ki daha sonra küçültülerek nihai projesi onaylanmıştır. Bu mezbahanın ilçemizdeki hayvancılık sektörünün geleceği hedeflenerek daha büyük olarak hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Soğuk hava depoları ile entegre bir tesis şeklinde tamamlanması halinde ilçemiz, çevre şehirlerdeki besiciler için de bir cazibe merkezi olacak ve hesaplamalarımıza göre sırf mezbaha tesisinde en az 50 civarında bir istihdam yaratılabilecektir.
Üçüncü olarak: İlçe merkezimiz ve köylerimizin en büyük problemlerinden biri bozuk yollardır. İYİ Parti belediyeciliğinin bir ön gösterimi olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Ancak, bu konuda üstün başarı sağlamak için en gerekli husus olan asfalt plentimiz ne yazık ki elimize ayağımızı tutuyor. Bir türlü randıman alınamayan, sürekli arızalanan, kiralanmış bir asfalt plenti ile taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Sahadaki arkadaşlarımızın iştahı ve organizasyon yeteneklerimizle çok daha fazlasını yapabilecekken, arzulanan mesafelerde asfaltlamaya şu ana kadar ulaşamadık.
Siz Başkanlarımız, Vekilimiz ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerimizin bu öncelikli ve elzem konularda bizlere desteklerini esirgemeyeceklerinden eminim” şeklinde konuştu.
GRUP BAŞKAN VEKİLİ ADNAN BEKER;
İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Adnan Beker de yaptığı konuşmasında; “Şereflikoçhisar hizmet bekliyor. Bakanımız da çok uğraşıyor. Grup Başkanı olarak, İl Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz de çok uğraşıyor. Sabahta muhtarlarımızla toplantı yaparak ana sorunları öğrendik. Tabii ki geriye dönüp 25 seneyi bu arada konuşmaya gerek yok. Bunlar bizi yorar. Biz önümüze bakıp eksik olan hizmetleri yapmak için buradayız. Partimiz bu görevi bize vermiş, biz de elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz.
Burada öncelikli sorun asfalt. Soğuk asfalt istenmiyor. Çünkü, tuz arabaların geçtiği yollarda geri patlama oluyor onun için sıcak asfalt isteniyor.
Kışa girmeden Büyükşehir’den bürokratlara talepleri ileterek bizler de işin içine elimizi sokarak Koçhisar’ımıza, Evren’imize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
MİLLETVEKİLİ İBRAHİM HALİL ORAL;
Ankara Bölge Milletvekili İbrahim Halil Oral; “İYİ Parti, bütün art niyetleri bir tarafa iterek gelecekte Türkiye’ye damgasını ve mührünü İYİ Parti’nin güneşini vurmak üzere adım adım geliyoruz. Allah bizi mevcut gideceklerden eylemesin. Onlar bu milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek, milleti hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve hani rahmetli Demirel’in bir sözü vardır; çorba getirir, tencere getirir bir milleti iktidara sorumlu olanları ama iktidardan da çorba götürür ve tencere götürür. Bizim tenceremizi, inşallah biz haram lokmayla, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla, adaletsizlikle ve beş tane meşhur müteahhittin çetesini doldurmak suretiyle, biz torbamızı doldurmayacağız, helal yiyerek, helal alın teriyle beslenerek, evlatlarımızı helalle besleyerek, vatanını, milletini, bayrağını severek bir araya gelerek inşallah iktidarın son uzatmasını bitirecek ve inşallah İYİ parti, iktidarı mevcut haramzadelerin elinden alacak ve inşallah İYİ’lerin iktidarını göreceğiz.” şeklinde konuştu.
İL BAŞKANI YETKİN ÖZTÜRK;
Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de; “Bir hafta sonra 5.yılına geçeceğimiz Partimizin kuruluşunda böyle salonları doldurmak bizim için ilk etapta zordu. Polatlı’nın kurucu ilçe Başkanı olduğumuzda diğer ilçe Başkanlarımızla sohbet ederdik. Bir salon toplantısı düzenleyelim, birbirimize destek olalım, mahcup olmayalım kimseye diye. Ama bugün bu salonda hiçbir ilçeden buraya taşınan kimse yok.
Hizmete açız. Geçmiş iktidar, 20 yıl boyunca ilçelerimizde sadece kaldırım yapmış, birinci çıktığı köylere de alel acele asfalt yapmış. Onun dışında kalıcı hiçbir eser bırakmamış. O yüzden bir enkaz devralındı. Bu enkaz şuanda onarılmaya başlanıyor.
Teşkilat Başkanımızın önderliğinde Ankara’da gece gündüz çalışıyoruz. Başkanımız bizlere bir kota verdi. Üye seferberliğine girdik. Şuan Ankara’da üye sayımız 56 bine ulaştı. 6 bin 100 bekleyenimiz var. Nasip olursa teşkilat Başkanımıza ve Genel Başkanımıza mahcup olmayacağız. 1 Ocak’ta sizlerin de gayretleriyle hedefimiz olan 65 üyeye ulaşacağız.” dedi.
KORAY AYDIN;
Son olarak konuşma yapan Teşkilat Başkanı, Bölgemiz Milletvekili Koray Aydın da; “Siyaset sorumluluk isteyen bir iştir. Gün kurtarma işi değildir. Siyasetin tepesinde olanların temel sürükleyici omurgasının Ülke’ye olan aşkları, sevdaları, bağımlılıkları oluşturur. Bunu yapamazsanız Ülke’de huzuru, adaleti tesis edemezseniz o Ülke’de çatlaklar başlar. Hele hele Ülke’yi yönetenler, bu Ülke’nin evlatlarını kendi aralarında ayrıştırır, o çatallık diliyle bölüştürür, kaşık kutuplar halinde bölüştürürse o Ülke’de çok büyük problem var demektir. Çünkü, arada olan çatlaklar, karşılıklı sürtüşmeler, devletin malını kendi malı zannederek o beytülmalların haram elleriyle bu milletin geleceğini karartmak peşinde olanların gün gelir sonu gelir.
Bugün Ülke’yi yönetenlerin o yüzdükleri haram havuzlarında attığı her kulaçların arkasında bu milletin beytülmalına uzanan el vardır. Gasp edilen hak vardır, küçümsenen, tepeden bakan, ben bilirim, ben yaparım, benim dediğim olur anlayışıyla bu Ülke’yi yöneltmeye çalışan zihniyetin gölgesi vardır. Bu artık sınırları aşan bir durumdur. Bakın son 5 seneden bu tarafa bu Ülke öyle bir geriye gidiyor ki adeta yokuştan aşağı yuvarlanan bir bot gibiyiz. Nerede duracağımızın garantisi yok. Çünkü, Ülke’yi yönetenlerin ayakları yerden kesilmiş, adeta gökyüzündeler. Tepeden bakıyorlar bu milletin evlatlarına. Bir eli yağda bir eli bağda olanlar, bu kadar gücü, bu kadar ektiği ahı güç bende der, kuvvet bende der. İşte Türkiye tablosu ortaya çıkar. Böyle bir tabloda yaşıyoruz.
Türkiye Cumhuriyet tarihini en büyük işsizliğini yaşıyoruz. Ama bugün Ülke’yi yönetenlerin, partisinde olanların her türlü imkanı acımasızca verip diğerlerine düşman muamelesi yaptığını ve kendi yandaşlarını yol aşarak mazlumun hakkını gasp edenlere karşı bir dik duruşa ihtiyaç vardır. İşte o dik duruşun adı da İYİ Parti’dir. Bir kadın siyasetçini önderliğinde, herkesin sinip bir kenara çekildiği, kafasını çıkartıpta şöyle bir karşıya cevap verebilecek korkaklık havuzuna düştüğü dönemde bu milletin önüne düşerek, cesareti, dik durmayı, kararlılığı ve gerekirse vuruşmayı göze alarak öne atılanların adıdır İYİ Parti.
Bunların silahı bugüne kadar korkutmaktı. Ama bakın şimdi onlar korkuyorlar. Her şey nasıl tersine döndü. Niye? Çünkü, milletimiz bu Ülke’nin geleceğine sahip çıktı. İYİ Parti birinci parti olma yönünde hızlı adımlarla yol alıyor. Böylece yapılacak ilk seçimde de İYİ Parti birinci Parti olacak. Buradaki sözlerimi unutmayın, bana hatırlatırsınız. Çünkü, garibin, gurebanın, hakkı gasp edilenlerin adresi; İYİ Parti olacak. Zaten Ankara’da bizden baş edemiyorlar. Bugün seçim olsun birinci partiyiz. Niye? Çünkü, helalinden çalışma var.
Bu kötü gidişatın üstüne şal örtmeye çalışarak, gerçekleri gizlemeye çalışanlara karşı İYİ Parti bir aynadır. Bir yere kaçamazsınız. Kasayı boşalttınız. Bütün etrafınızı zengin ettiniz, bu Ülke’ye verecek vatandaşa verecek paranız kalmadı. Her türlü sahtekarlığı yapıyorsunuz. Her türlü namussuzluğu yapıyorsunuz. Ondan sonrada vatandaş, tarihinde yaşamadığı bir sıkıntılı dönemi yaşıyor. Onun için zalime karşı direnip, hakkı ve adaleti temsil etmek İYİ Parti’nin üzerine düşen görevdir. Bu görevi de milletimiz adına yapacağız ve hep birlikte bunu başaracağız.” şeklinde konuştu.
YENİ ÜYELERE PARTİ ROZETİ TAKILDI
Konuşmaların bitiminin ardından İYİ Parti’ye yeni üye kaydı yaptıran temsilen 5 kişiye; Milletvekili Koray Aydın, İbrahim Halil Oral ve İl Başkanı tarafından partini rozeti takıldı.
Rozetlerin takılmasından sonra istişare toplantısı sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat