Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KURALAR ÇEKİLDİ PAZAR KURULACAK, Kurbanlık fiyatları vatandaşı kara kara düşündürüyor

Yeni sanayi sitesinde kurulan hayvan pazarında yer dağıtımı yapıldıktan sonra büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık satışı önümüzdeki günlerde başlayacak. Ancak, bu yıl küçükbaş hayvanlar en düşük 2 bin TL ile 5 bin TL arasında, Büyükbaş hayvanlar ise en düşük 15 bin ila 50 bin lira arasında değişiyor. Kurban almak için üreticileri gezen vatandaşlarımız artan fiyatlar sonrası kara kara düşünmeye başladı.
Kurban bayramına iki hafta gibi bir süre kala hayvan pazarında çalışmalar başladı. İlçemiz Belediyesi tarafından kura çekimi yapıldı.
KURBANLIK PAZARINDA YER DAĞITIMI YAPILDI
İlçemiz Belediye binasında kura çekilerek hayvan pazarında bulunan yerlerin dağıtımı yapıldı. Buna göre; 60 adet küçükbaş ile 40 adet büyükbaş yerler ve 27 adet bulunan şimdilik 14 tane 50 NC kamyonluk yerler kura çekimiyle dağıtıldı.
Yerlerden ücret alınmadığı belirtilirken hayvan üreticilerinin kurbanlık pazarına yoğun ilgi gösterdikleri belirtiliyor.
Bugünlerde hayvan pazarında kurbanlık satışının başlayacağı ifade edilirken bu yıl kurban fiyatlarının yüksek olması vatandaşları kara kara düşündürüyor.
FİYATLARDA %70 ARTIŞ VAR
Küçükbaş hayvanlarda ve büyükbaş hayvanlarda yaklaşık %70 artış olduğunu belirten Huzur Kasap sahibi Güngör Güzel; “Bu yılki kurbanlık fiyatları müşteriden yana. Et karkas fiyatları yüksek olduğu için et parasına ancak satabiliyoruz. Küçükbaş kesimi 100 TL, büyükbaş kesimi de 100 TL. Vatandaşın satışı da bu yönde. Mesela, 30 kiloluk küçükbaş hayvan 3 bin lira civarında. 300 kilo karkası gelecek bir dana da 30 bin liraya satılıyor.
Küçükbaş hayvan 3 bin liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar. Geçen yıl da küçükbaş hayvan 2 bin lira ila 3,5 bin lira arasındaydı. Büyükbaş hayvan bu yıl 20 bin liradan başlıyor 50 bin liraya kadar satılıyor. Geçen yıl da 15 bin liradan 30 bin liraya kadar satılıyor. Yani bu yıl fiyatlarda % 70 civarında artış görülmekte.
Bu arada, Belediye Başkanımız Memiş Çelik’e de teşekkür ediyorum ilçemize güzel bir hayvan pazarını kazandırdığı için” dedi.
VATANDAŞ DÜŞÜNCELİ!
Kurban bayramı öncesi kurbanlık almak için besihaneleri gezen vatandaşlarımız fiyatların geçtiğimiz yıla oranla %90 civarında artış olduğunu ifade ediyorlar. Geçtiğimiz sene 5 kişilik bir tosunu 17 bin liraya aldıkları ifade eden Mahmut Kılınç isimli vatandaşımız bu sene hemen hemen aynı hayvan 30-35 bin lira arasında değişiyor. Fiyatlar çok yüksek. En düşük hisse 5 bin liradan başlıyor. Böyle giderse bu sene kurban kesecek insan sayısı yok denecek kadar az olur” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat