Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mevlid-i Nebi ve Camiler-Din Görevlileri Haftası Kutlandı

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programda, Mevlid-i Nebi Haftası Ve Camiler-Din Görevlileri Haftası Kutlandı.
Peygamberimiz (S.A.V.)’i anmak, anlamak ve onun çağları aşan mesajlarını insanlıkla buluşturmak amacıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası Ve Camiler-Din Görevlileri Haftasının bu yılki teması, “Peygamberimiz (S.A.V.), İman ve İstikamet” idi.
Geçtiğimiz hafta içinde Uğur Işılak Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programa; Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Nurettin Muhtar Acar, Belediye Başkan Vekili Halil Albay, İlçe Müftüsü İsmail Göksu, Evren ilçe Müftüsü, Kuran kursu hocaları ile İmamlar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Şeyhkuyusu Camii müezzini Mustafa Nebi Kuluş tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam etti.
Selamlama konuşmasını ilçe Müftüsü İsmail Göksu tarafından yapıldı. Göksu konuşmasında; “Bu seneki konumuz olan Peygamberimiz (S.A.V.), İman ve İstikametle ilgili programımızı icra edeceğiz. Peygamberimizi iyi anlamak, imanı iyi anlamak ve en son da istikameti iyi anlamak gerekiyor. Peygamberimizi iyi anlarken, günümüzde sadece hüküm koyma, Kur’an-ı Kerimde olmayan bazı şeylerle ilgili emirleri ve yasakları var. Toplumumuzda genel olarak göz ardı ediliyor. Biz din adamları olarak da, topluma iyi işlememiz gerekiyor.
İmam konusunda da, imamı tehlikeye düşüren şeyler, Resullah (S.A.V.) ahır zaman peygamberi. İmanı tehlikeye düşüren şeyler çoğaldığı için inançsızlık akımları farklı farklı isimler çoğaldığı için, bunlara karşı dikkatli olmamız, sağlam bir iman bilgisine sahip olup Din adamları olarak, bu konuyu iyi işlememiz gerekiyor. İmanın gereğini hayatımızda doğru dürüst yansıtırsak buna da istikamet diyoruz. İstikamette de çok büyük sıkıntılar var günümüzde. Mesela, bankalara vadeli hesap dediğimiz faize par5a yatıran yığınla Müslüman var. Yine cumadan cumaya da olsa Camiiye gelen kardeşlerimiz, ben Müslümanım diyen kardeşlerimiz, içki gibi kadın-erkek karışık düğün yapma gibi bir çok günahlara bulaşabiliyorlar. Bu da toplumda istikametimizin doğru olmadığını, bozuk olduğunu gösteriyor. İstikamet olmamızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu konuyu din görevlileri olarak topluma iyi işlememiz gerektiğine inanıyorum”dedi.
Konuşmadan sonra İlçe Müftülüğü’ne ait İlahi Korosu tarafından ilahi dinletisi sunuldu.
KONFERANS;
Günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösterisinin ardından konferans kısmına geçildi.
Peygamberimiz (S.A.V.), İman ve İstikamet isimli konferansı, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Nurettin Muhtar Acar verdi.
Acar konuşmasında; “Bugün sizlerle birlikte bir yolluğumuz; Peygamberimiz (S.A.V.), İman ve İstikamet’dir. İman, kalbin gerçekleştirdiği bir eylemdir. Yani siz inanın bir insanın kalbinde imanın yerleşmiş olduğunu ya da olmadığını çokta fark edemezsiniz ancak davranışlarına yansırsa bilebilirsiniz. Dinde zorlama yoktur anlamı budur. İman kalbin eylemi olduğuna göre, kalpte gerçekleşen bir iş olduğuna göre, bunun dışa vurumları da istikameti belirler.
Cenab-ı hakkın yaratılmışların en şereflisi olarak yarattığı insanın yörüngesinden çıkıyor olması, istikametini kaybediyor olması, bundan daha ucuz, daha basit bir kaos değildir.
Ramazan her senenin ayında dolaştığı gibi efendimiz A.V.’in doğum gününü de biz senenin her ayında ömrümüz oldukça göreceğiz, kutlayacağız. Onun için farklı tarihlerde kutluyoruz.
Allah’a itaatin ardından peygambere itaatin geldiğini mutlaka göreceksiniz. Efendimiz A.S.’ın bir peygamber olarak tanıtılmasının arkasındaki en önemli sahip peygamber A.S.’ın dini tebliğ eden Allah’tan aldığı vahiyi insanlara tebliğ eden bir beşer olduğu gerçeğini göz ardı etmeden yapılmalıdır.
Sünnetin olmadığı bir din, uygulaması ve aksiyonu olmayan kuru kuruya bir inanmaktan ibaret, bir öğreti haline gelir.
Peygamberimiz, iman ve istikametten ayetler okuyarak örnekler veren Acar konuşmasını, “Mevlid-i Nebi mübarek olsun, Cenab-ı hak daha nice mevlid kandillerini idrak etmeyi nasip etsin”diyerek sonlandırdı.
Konferansın ardından Başkanlık Müşaviri Nurettin Muhtar Acar’ın hediyesi, Belediye Başkan Vekili Halil Albay ile Evren ilçe Müftüsü Mehmet Uslu tarafından verildi.
Plaket ve hediye takdiminden sonra program sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat