Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Müşterek Karar; ARTIK BERBERLER PAZAR GÜNLERİ KAPALI

Berberlerin 2009 yılından günümüze kadar süren “Pazar günleri iş yerlerinin kapatılması” konusu, bu yıl da gündeme geldi ve ilçemizde faaliyette olan 29 berberin birlikte aldıkları müşterek kararla, berberler artık Pazar günleri olmak üzere bir gün iş yerlerini kapatmaktadır.
Geçtiğimiz hafta içinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda, Mehmet Çetin’in Başkanlığında ve 29 berberin katılımıyla bir toplantı yapıldı.
Konuyla ilgili gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’ye bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin; “berberlerin iş yerlerini kapatma konusunun ilk defa 2009 yılında gündeme geldiğini, daha sonra 2010 yılında ve 2022 yılında tekrar gündeme gelerek ‘berberlerin Pazar günleri kapatılsın’ kararının alındığını ancak 2009 yılında olduğu gibi yine bazı berberlerin alınan karara uymayıp iş yerlerini açmasıyla kararın bozulduğunu, son olarak aynı konunun geçtiğimiz hafta içinde de tekrar berberler tarafından gündeme getirilerek yine ‘berberlerin Pazar günleri kapatılması’ ile ilgili müşterek karar alındığını ifade etti.
Be vesileyle 29 berber tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na; ‘biz erkek berberler olarak müşterilerimize daha verimli hizmet sunabilmek için Pazar günü istirahat ve dinlenme günü kabul edip iş yerimizi Pazar günü açmayacağız’ şeklinde yazılı kaşe ve imzalı bir dilekçe verdikleri, bu dilekçelerin de kabul olduğu ifade edildi.
Bu kapsamda, geçtiğimiz Pazar gününden itibaren iş yerlerini kapatan berberler, bundan sonraki Pazar günleri de iş yerlerini bir gün kapatacak.
Alınan bu kararında, eğer Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir karar çıkmazsa 1.7.2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat