Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’den Birlik ve Dayanışma Yemeği Düzenlendi – ÇOBAN ATEŞİNİN YAKILDIĞI İLK İLÇE; ŞEREFLİKOÇHİSAR

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100.yıl kapsamında birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.
Uğur Işılak Kültür Merkezi salonunda düzenlenen yemeğe; Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Ankara 3.Bölge Milletvekili Umut Akdoğan, Milletvekili Aylin Yaman, eski Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Parti Meclis Üyesi Hüseyin Can Güner, eski Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP ilçe Başkanı Mustafa Alıcı, Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Dilek Karacan ile Gençlik Kolları Başkanı Can Karacan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlçemiz Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, mahalle muhtarları ile partililer katıldı.
Toplantıda yapılan konuşmalarda, 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçim öncesi ilk çoban ateşinin Şereflikoçhisar’da yakıldığı belirtilerek, Belediye Başkanının da Cumhuriyet Halk Partili bir başkanının seçilmesinin gerektiği hatta üstü kapalı olarak İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’yı Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini dile getirildi.
KONUŞMALAR;
Birlik ve dayanışma yemeğinde ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı yaptı.
“Cumhuriyet sevdalıları” diyerek konuşmasına başlayan Mustafa Alıcı; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyet’in 100.yaşına girdiğini ikinci yüzyılın arifesinde bu kutlu günü yaşamaktan üstelik Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanı olarak bugünü görmedikten dolayı tarifsiz bir mutluluk içindeyiz.
Cumhuriyet, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençlik düşü olduğunu millet egemenliğine duydukları inançtır. Bizler demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız. Her şeyi millet için milletle beraber gerçekleştireceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ülkemize bırakabildiği en güzel armağan bağımsız bir Cumhuriyet’tir. Bizler büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının çizdiği istikamette 100 yıl sonra yeni bir göreve hedefle bir aradayız. Bizlere düşen görev ise güzel Cumhuriyetimizi eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Şereflikoçhisar’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaktır. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi. Yaşasın büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk.
*CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol; “Çok zor günler yaşıyor Ülke. Demokrasimiz zorluk içerisinde. Ekonomimiz zorluk içerisinde. Ülkede yeni doğan borçlu doğuyor, öğrenci okula giderken bir dizi sorun yaşıyor, işsiz gençlerimiz kapıda bekliyor. Çalışanlar yokluk sınırın altında ve asgari ücrete mahkum edilmiş, emekli olup evde oturanlar yok. Bütün emekliler 2.iş peşinde. Toruna, çocuğa, çoluğa bir hediye alabilme peşinde yeniden çalışmaya başlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu her yerde, aynı zamanda umut var. Her dönem yeni bir umut, şu anda da yeni bir seçimin arifesindeyiz. Ankara’da büyükşehir yönetimindeyiz. Üç ilçenin yönetimindeyiz. Önümüzde yeni hedefler koyduk. Önümüzde yeni ilçeler koyduk. Ankara Büyükşehir Meclisinde Meclis çoğunluğunu alma hedefini koyduk. Bu hedef doğrultusunda çıtayı yükselteceğimiz, Başkanlığını kazanmak isteyeceğimiz ilçelerden bir tanesi de Şereflikoçhisar. Sevgili Başkanımıza ve yönetimine çok güveniyoruz. Bu dönem bizi Şereflikoçhisar’ı kazanacak bir aday çıkaracaklarına, bu adayın arkasında da tüm Ankaralılar olarak arkasında duracağımıza ve Şereflikoçhisar’da Cumhuriyet Halk Partili Sosyal Demokrat bir Belediye yaratacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanlığı olduğu bir Şereflikoçhisar’ı ziyaret etmek dileğiyle”dedi.
*Eski CHP Milletvekili Levent Gök de konuşmasında; “Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız bu süreçte Ankara’mızın güzide ilçesi Şereflikoçhisar ilçe örgütümüz, Ankara’da böyle bir dayanışma toplantısını düzenleyen ilk ilçe örgütü olarak sizlerle bizleri buluşturdu.
Önemli bir kurultaydan geçtik. Bir demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşen kurultayda yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i seçtik. Kurultayımızı yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi’nde tartışmalar olur. Herkes konuşmasını, düşüncelerini, özgürce söyler, her şey kurultay salonunda kalır, kurultay salonundan çıktıktan sonra herkes birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam eder. Tıpkı bugün Koçhisar’da olduğu gibi.
Koçhisarlılar bu 100.yıl yemeğini yaparken boşuna bu yemeği yapmadınız. Mustafa Kemal Atatürk diyorsunuz, Cumhuriyet diyorsunuz, Koçhisar ne mutlu ki size Şerefli adını size Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Meclisi verdi. Onun için buradasınız. Türkiye’mizin bütün ilçelerinde belki adını ilk defa Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığınız ilçemizde bugün toplanıyoruz. Ne mutlu bize. Bugün hepimiz Şereflikoçhisarlıyız.
Ve bu güzel toplantıyı gerçekleştiren ve az önce aldığım belki benim duyurmam uygun olur mu bilmem ama başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğim Şereflikoçhisar ilçe Başkanımızın da Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ilçe yönetim kurulundan bir karar çıktığını öğrendim. Hayırlı uğurlu olsun. Her zaman yanınızdayız. Her zaman sizlerle birlikte olduk. Şimdi yeni milletvekillerimizle, yeni yüzlerle Koçhisarlılar yollarına devam edecekler. İşte bu güzel topluluktan aldığımız güçle biz de Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Koçhisar’dan bir çoban ateşi yakıyoruz. Ankara’da yerel seçimlerde iktidarın ilk ışığını yakıyoruz. Ateşini yakıyoruz. Selam olsun bütün sosyal demokratlara, selam olsun Ülkemizin bütün solcularına, devrimcilerine ve aydınlarına..Selam olsun Türkiye’ye. Bugün Koçhisar’dan bir çoban ateşi yakılacak, Ankara’yı ve Türkiye’yi saracak. Hepimizin yolu açık olsun”şeklinde konuştu.
*Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer de konuşmasında; “Bir kurultay sürecini geride bıraktık. Önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasi tarihine, partimize o kadar önemli katkılar sağladı ki, şimdi bize düşen ondan aldığımız bu feyzle, onun bize gösterdiği ışıkla yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’in enerjisiyle hep birlikte 31 Mart yerel seçiminde Cumhuriyetin 2. Yüzyılında bu Ülke’de yeniden sosyal demokrat Belediyecilik anlayışını hayatın her alanında bütün ilçelerde hayata geçirmek olmalı. Bugün buradaki kalabalık beni çok umutlandırdı ve üzerimizdeki, omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da arttığını gösterdi. Şimdi bizlere düşen 35 yıl 4 ay sonra hep birlikte burada buluşarak Şereflikoçhisar İlçe Belediye Başkanımızla Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıracağımız Belediye Başkanımızla, 4 ay sonra burada daha büyük bir coşkuyla daha büyük bir kalabalıkla Koçhisar’ı 35 yıl sonra hak ettiği Belediyecilikle buluşturmak olacak. Ben inanıyorum ki bu çoban ateşini yaktığımız ilk ilçemiz olacak. Güzel günlerde tekrar bir arada buluşmak üzere. Yolunuz, yolumuz açık olsun” dedi.
Konuşmalardan sonra Çankaya Belediyesi Sanatçısı Zeynep Karababa sahneye çıkarak şarkılar seslendirdi. Karababa’nın şarkılarıyla oyun oynayan partililer, yemeğin tadını ve keyfini çıkardılar.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat