Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Seyhan; “YAVAŞ’IN KAÇ TANE İSTİHDAMLI PROJESİ VAR?”

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan Belediye Başkanı ile birlikte katılmış olduğu canlı yayında Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş’ın da ilçemize verdiği sözleri yerine getiremediğini de belirterek; “ Şereflikoçhisar’a kaç tane istihdam projeniz oldu?” dedi. Mansur Yavaş’a seslenen Seyhan; “ Bakkalların borç defterlerini kapatıyorum” dediler. Benim Şereflikoçhisar’daki hemşehrim olan Bakkalların kaçını defterini kapattınız? İki tane. Diğerleri bakkal değil mi? Diğerlerinin sıkıntısı yok mu? Sayın Yavaş, niye iki bakkalın borç defterini kapatırken diğer taraftaki bakkalımızı mağdur ettin?” dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik ile Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, Pazar Günü canlı yayın yaparak hem ilçemize yapılan ve yapılacak projelerden bahsedildi hem de 2002 yılından bugüne kadar Ak Parti tarafından ilçemize yapılan hizmetler anlatıldı.
Şereflikoçhisar bizim gözümüzün nuru, kalbimiz, sevdamız, aşkımız. Şereflikoçhisar’ımızın yaklaşık 20 sene öncesine kadar bir çok kronik sorunları vardı. Yıllarca çözümlenmeyen, vatandaşımızın mağdur edildiği bazılarının umursanmadığı sorunları vardı. Bunların bir kısmını bizden önceki dönemlerde çözen siyasiler varsa onlara da teşekkür ediyorum. Fakat kısa bir ana maddeler halinde kronik sorunları not aldım diyen Ak Parti İlçe Başkanı Seyhan; “Şereflikoçhisar’da vatandaşlarımız çok iyi hatırlıyoruz ki Karabük çeşmesi gibi ilçemizde belli noktalarda çeşmeler vardı. Ve her gün el arabalarıyla hem de bidonlarla evde çay demleyecek suyu akmayan, lavaboda elinin yıkacak suyu akmayan vatandaşlarımız, su taşımak zorunda kalıyorlardı. Yıllarca bu sıkıntıyı gören Ak Parti hükümetimiz, elini taşın altına koydu ve Şereflikoçhisar’a bir Peçenek Barajı kazandırdı. Peçenek Barajıyla beraber hemen yan tarafına içme suyu arıtma tesisi projesini oraya gerçekleştirdi. Niye? Peçenek Barajı yapılarak hem vatandaşlarımız sağlıklı su içsin hem su sorunları giderirsin hem de bu barajla Şereflikoçhisar’da verimli tarım ve sulu tarım nasıl yapılır? Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimiz faydalansın diye hükümetimiz böyle bir yatırım yaptı.
*Bitti mi? Bitmedi. Şereflikoçhisarlı vatandaşlarımız hastalanıyordu, hastaneye gidiyorlardı, doktor bulamıyordu. Sebebi ne? Diyorlardı ki; Poliknikte durmam, muayeneme geleceksin. Vatandaşımızın parası var mı? Yok mu? Dinlemeden, muayene ücreti ödeyeceksin ondan sonra senin tedavine bakacağız. Parası olan gidiyordu olmayan bir yerlerden buluyordu. Sonra seni burada tedavi edemeyiz, Ankara’ya gideceksin deniliyordu. Gideceksin ama neyle? Sağ olsun Allah başımızdan eksik etmesin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti hükümeti tüm Türkiye’de olduğu gibi Şereflikoçhisar’daki sağlık sorunu da görerek şuan hepimizin rahatsızlığında gittiği tam donanımlı Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi’ni siz kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Tabi bununla da yetinmedi ambulanslar ücretsiz oldu. Sadece ambulanslar değil, TV’lerde filmlerde izlenilen şimdi ise Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi’ndeki yanındaki pistinden helikopterle hasta taşıma dönemine geçtik. İnsan sağlığına kıymetin Ak Parti’nin döneminde verildiğini hep birlikte bir kez daha görmüş olduk. İlaç kuyruklarından geçilmiyordu şimdi gidiyorsunuz ücretsiz ilaç alıyorsunuz.
*Ak Parti hükümetimizle beraber Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Şereflikoçhisar birçok büyük ilçede olmadığı halde doğalgaza kavuştu. Şimdi bakıyoruz ilçemizin havası daha da temizleşiyor.
*Birçok engelli vatandaşımız var, Ailesinin bakamadığı, zihinsel engelli vatandaşlarımız var. Bununla beraber Şereflikoçhisar’ımıza Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının Rehabilitasyon Merkezi kazandırıldı. Hem oradaki engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza bakılır, hizmet edilirken hem de Şereflikoçhisar’da yaklaşık 100’e yakın hemşehrimizin çalışacağa istihdam alanı açılmış oldu.
Şimdi burada bahsedeceğim konuların bazıları Ak Parti hükümetinin yaptığı istihdam projeleri, eğitim projeleri, sağlık projeleri, tarım projeleri, sosyal projeler, ekonomik kalkınma projeleri.. Yani bunların hepsi Şereflikoçhisar’ımızda yapılanları sizlere aktaracağım” dedi ve Ak Parti İktidarı zamanında yapılan çalışmalardan bahsetti.
MANSUR YAVAŞ’A YÜKLENDİ
“Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde yaptıkları çalışmalarından da bahseden Erkan Seyhan;
*Şereflikoçhisar’da Ak parti hükümetinden önce ve yaklaşık 2 senedir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde olan Mansur Yavaş ve Ak Parti hükümetinden öncekilere soruyorum; Şereflikoçhisar’a kaç tane istihdam projeniz oldu?
Şimdi Arıtma yapıldı ve Büyükşehir’e devredildi. Arıtma Ak Parti hükümeti döneminde yapıldı, orada çalışan kardeşlerimizin ak parti döneminde istihdamı sağlandı,
Keza ASKİ’nin ve Fen İşleri’nin birimleri Ak Parti döneminde kazandırarak oradaki kardeşlerimizin istihdam sağlandı,
*Atık Su Arıtma Tesisi’nin projesi bizler tarafından tamamlandı, orada Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimizin istihdam edilmesi bizi mutlu ediyor.
Peki kaç tane istihdamlı projesi var? Bunu merak ediyorum.
Ayrıca daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık nakdi değeri 1300 TL olan ve zor geçinen ailelere gönderdiği yardım kolilerinin sayısını kaça düşürdünüz? Ve kaç liraya girdiniz? Yazıktır. O evde gelen yardımlarla mutlu olan ve çocuğunun yüzünü güldüren evinde ekmek pişiren insanların sırf siyasi menfaatleriniz uğruna yardımların kesilmesi vebaldir. Bu vebalin altında kalırsınız. 1300 Tl nere,150 liralık yardım çeki nere? Sayın Yavaş’tan bu konudaki yanlışını düzeltmesini rica ediyorum.
*Pandemi sürecinde işyerlerini kapatan esnaflarımız oldu. Hükümetimiz işyerini kapatan kahvecimiz gibi sıkıntı yaşayan esnaflarımıza 1000’er lira nakli yardımda bulundu. Bankalar üzerinde destek çalışmaları yapıldı. Vatandaşlarımızın yanında olmak için gerekli hamleler yapıldı.
Bu zor süreçte Sayın Yavaş çıktı dedi ki; Bakkalların borç defterlerini kapatıyorum. Benim Şereflikoçhisar’daki hemşehrim olan Bakkalların kaçını kapattınız? İki tane. Diğerleri bakkal değil mi? Diğerlerinin sıkıntısı yok mu? Sayın Yavaş, niye iki bakkalın borç defterini kapatırken diğer taraftaki bakkalımızı mağdur ettin?
*Yine Sayın Yavaş dedi ki; Çiftçi kardeşlerimize tohum dağıtacağız. Evet göstermelik tohum getirdi. Şereflikoçhisar’daki çiftçi kardeşlerimizin kaç tanesine dağıttı? Yapmayın.
*Döndünüz dediniz ki; Ben Ankara’daki çiftçime sahip çıkacağım, ürettiği ürünlere Büyükşehir Belediyesi’ne alacağım.
Tamam çok güzel. Milletin ürünü tarlada kaldı. Hani alıyordun? Göstermelik 2-3 çuval malzemeyi aldın, Şereflikoçhisar’ın çiftçisine umut verdin, çiftçiyi mağdur ettin. Bunun vebali de senin boynunda Mansur Yavaş.
*Şereflikoçhisar’ımızda kaç servisimize destek olmuş?
Biz üzülüyoruz eğer Sayın Yavaş söylediklerinin hepsini yaparsa vatandaşlarımız mağdur olmadı diye biz mutlu oluruz. Ama bunu söyleyip de Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimizi mağdur ederse biz bu konuda üzüntü duyarız.
*Sayın Yavaş yine dedi ki; İnternet erişimi olmayan kardeşlerimizin olduğu yere internet götüreceğim dedi. Tamam çok güzel. Peki kaç tane yaptın? Göstermelik ilçemizde 3-4 tane öğrencimizin olduğu canınızın istediği köylere kurdunuz diğer taraftaki kardeşlerimizi mağdur ettiniz.
Söylediklerini yapsan da biz seni takdir etsek. Söz veriyorum takdir edeceğim. Ama yapmıyorsan da biz bunları ifade edeceğiz. Algı yapmayacaksın. Yapmayacağın şeyleri bu vatandaşlara umut olarak vermeyeceksin.
*Pandemiden kaynaklı mağdur olan müzisyen kardeşlerimiz var. İlçemizde de müzikle uğraşan sanatçı birçok kardeşlerimiz var. Hükümetimiz bir çalışma gerçekleştirdi ve en az 2 dakika en fazla 5 dakika müzisyen olduğunu belli eden videoları, bizim resmi hesaplardan Bakanlığın sayfasına yönlendirilen bir link üzerinden başvurularını yapacaklar. Böylece en az 1000 lira destek alacaklar” şeklinde konuşarak kendilerini canlı yayında dinleyenlere teşekkür etti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat