Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

SÜRÜCÜLER DİKKAT! EDS KURULDU

Trafikte can ve mal kaybını önlemek için trafik kurallarına uyulup uyulmadığını ve ulaşımın nasıl ilerlediğini denetlemek için İlçemiz E90 Karayolunda Kacarlı kavşağından başlayıp, Gölbaşı’na kadar EDS ( Elektronik Denetleme Sistemi) kuruldu. Bundan böyle yolda radar uygulaması olmasa dahi EDS ile araçların hızları kontrol edilip, hız sınırını aşan ve kural ihlali yapan araç sürücülerine cezai işlem uygulanacak.
Karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçların kameralar vasıtasıyla izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü “Elektronik Denetleme Sistemi” (EDS) İlçemiz Gölbaşı arasına kuruldu.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 15 Şubat 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Ankara-Konya- Afyon- Eskişehir ve Çorum başta olmak üzere 26 ayrı noktada ortalama hız sistemine geçildi. Seyyar ve sabit radarların yanı sıra bu güzergahları kullanan araç sürücülerinin hız tespitlerinin ortalama hız tespiti üzerinden de gerçekleştirileceği belirtildi.
İlçemiz Kacarlı Mahallesi Kavşağından başlayıp, Gölbaşı’na kadar devam edecek olan EDS uygulamasında Otomobiller maksimum hız ( opsiyon hariç) 110 km, Minibüs ve Otobüs 90 Km, Kamyonet ve Kamyonlar ise 85 km ile gidecekler. Bu hız limitini aşan araç sahipleri, hız limitini aşım oranına göre ceza işlem uygulanacak.
Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin bulunduğu güzergahlar şöyle:
“Ankara-Eskişehir, Eskişehir- Ankara, Ankara Gölbaşı-Konya Kulu, Konya Kulu-Ankara Gölbaşı, Konya Kulu-Ankara Şereflikoçhisar, Ankara Şereflikoçhisar-Konya Kulu, Ankara Gölbaşı-Ankara Şereflikoçhisar, Ankara Şereflikoçhisar-Ankara Gölbaşı, Ankara Şereflikoçhisar-Aksaray, Aksaray-Ankara Şereflikoçhisar, Sungurlu-Çorum, Çorum-Sungurlu, Konya Karatay-Konya Kadınhanı, Konya Kadınhanı-Konya Karatay, Konya Kadınhanı-Konya Ilgın, Konya Ilgın-Konya Kadınhanı, Konya Ilgın-Konya Akşehir, Konya Akşehir-Konya Ilgın, Konya Akşehir-Afyonkarahisar Sultandağı, Afyonkarahisar Sultandağı-Konya Akşehir, Afyonkarahisar Sultandağı-Afyonkarahisar Çay, Afyonkarahisar Çay-Afyonkarahisar Sultandağı, Konya Karatay-Konya Karapınar, Konya Karapınar-Konya Karatay, Konya Karapınar-Konya Ereğli, Konya Ereğli-Konya Karapınar.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat