Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Koronavirüsü Sayısı İlçemizde de Arttı

2019 yılından bu tarafa Ülke geneline yayılan ve tüm tedbirlere rağmen günümüze kadar hala etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgını Omicron varyantı da dahil olmak üzere son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi İlçemizde de sayısı arttı. Daha bir ay önce sayısı 40’a kadar azalan İlçemizdeki koronavirüsü salgınının vaka sayısı omicron varyantı da dahil bugünlerde 110’a kadar yükseldiği belirtildi.
2019 yılından bu tarafa Ülke geneline yayılan ve tüm tedbirlere rağmen günümüze kadar hala etkisini göstermeye devam eden koronavirüsü salgınının vaka sayısı, Omicron varyantı da dahil olmak üzere son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi İlçemizde de sayısı arttı.
İlçemizde, bir ay önce sayısı 40’a kadar düşen koronavirüsü salgını, bugünlerde 110’a kadar yükseldiği ve bu görülen vaka sayısına omicron varyantının da dahil olduğu ifade edilirken ilçemizde bugünlerde günlük vaka sayısının arttığı belirtildi.
İlçemiz yetkilileri salgından korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaya devam edilmesi gerektiği belirtildi.
BAKAN KOCA’DAN ÖNEMLİ UYARILAR
Sağlık Bakanlığı tarafından her gün yayınlanan vaka sayılarına bakıldığında, Türkiye genelinde de günlük vaka sayısının arttığı görülmektedir.
Güncel verilerle ilgili değerlendirmesinin sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron kaynaklı vakaların genelde hafif seyretmesi geri kalan her şeyin iyi gittiği anlamına gelmiyor. Öncelikle, vefat sayılarının yüksek olduğunu unutmayalım. Bir hastalıkla daha mücadele gücü olmayan kronik hastaları, direnci düşük yaşlıları korumak için dikkatli olalım” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat