Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Turnuvalarda dereceye giren okul ve öğrencilerin Ödülleri Verildi

Şereflikoçhisar Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “okul sporları” kapsamında düzenlenen turnuvaların sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilerin ödülleri, düzenlenen programda verildi.
Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda; Futbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Badminton turnuvalarının sonucunda dereceye giren öğrencilerin madalya ve kupaları; Kaymakam Zafer Engin, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor, Belediye Başkan Vekili Halil Albay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Turan Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, KYK Yurt Müdürü Yusuf Kuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Aydın ve Murat Turan ile ilçemiz yerel basından Zeynep Görgülü verdi.
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ DÜSTUR EDİNEREK;
SPOR YAŞANTINIZI ŞEKİLLENDİRECEĞİNİZE İNANCIMIZ TAMDIR
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Şereflikoçhisar Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Turan Şeker yaptı. Şeker konuşmasında; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz okul sporları müsabakalarını, futbol, voleybol, masa tenisi ve badminton branşlarında büyük bir coşku ve heyecan ile tamamlamış bulunuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak vizyonumuz her yaştan insanımıza sporun her alanında faaliyet göstermesi için imkan hazırlamak ve özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi faaliyetlerimizin merkezine alarak bilinçlendirip sporun bir yaşam tarzı haline gelmesini sağlamaktır. Bu düstur ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve ilçe Müdürlüğü olarak sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi çeşitlendirerek nitelikli yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bundan sonra da çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik ortak projelerle faaliyet alanlarımızı genişleterek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.
Sevgili gençler; Spor müsabakasının kazanım ve başarıları sadece sayısal üstünlük ve dereceye girmek değildir. Ortak paydada buluşmak, paylaşmayı, yardımlaşmayı öğrenmek, sosyalleşmek ve kazanıp kaybetmeyi de içimize sindirebilmektir. Bu yüzden spor, insanın duygusal gelişimine de katkı vermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: ‘ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü kendinize düstur edinerek bundan sonraki spor yaşantınızı şekillendireceğinize inancımız tamdır.
İlçemizde spora ve sporcuya katkılarından dolayı başta Kaymakam Zafer Engin olmak üzere Belediye Başkanımız Memiş Çelik’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan’a ve her daim gerek kurumsal gerekse şahsen bizden desteklerini esirgemeyen Anakara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, teşekkürlerimi bir borç bilirim.”dedi.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Açılış konuşmasından sonra protokol tarafından turnuvaların sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilere madalya ve kupaları verildi.
*Programda ilk olarak Futbol Turnuvasında dereceye giren okulların madalya ve ödülleri verildi. Buna göre;
Ortaokullar arasında; birinci Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci Abdülbaki Ünli İmam Hatip Ortaokulu, üçüncü TOKİ Ortaokulu ve dördüncü Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu oldu.
Liseler arasında; birinci Tuzgölü Anadolu Lisesi, ikinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi, üçüncü Anadolu Lisesi ve dördüncü de de Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.
*Daha sonra Voleybol turnuvası sonucunda dereceye giren okulların madalya ve kupaları verildi. Buna göre;
Ortaokullar arası voleybol turnuvasında erkeklerde; birinci Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci İbrahim Baltacı Ortaokulu, üçüncü Mehmetçik Ortaokulu ve dördüncü de Şehit Figen Gündüz YBO oldu.
Ortaokullar arası voleybol turnuvasında, kızlarda; birinci İbrahim Baltacı Ortaokulu, ikinci Mehmetçik Ortaokulu, üçüncü Cumhuriyet Ortaokulu ve dördüncü Şehit Figen Gündüz YBO oldu.
Liseler arası voleybol turnuvasında erkeklerde; birinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi, ikinci Şereflikoçhisar Tuz Gölü Anadolu Lisesi, üçüncü Dr. Sabiha Uzun MTAL ve dördüncü Şereflikoçhisar Anadolu Lisesi oldu.
Liseler arası voleybol turnuvasında kızlarda; birinci Şereflikoçhisar Anadolu Lisesi, ikinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi ve üçüncü de Şereflikoçhisar Tuz Gölü Anadolu Lisesi oldu.
*Badminton turnuvasında da dereceye giren okullar şöyle;
Ortaokullar arası erkeklerde; birinci Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci İbrahim Baltacı Ortaokulu ve üçüncü Şehit Figen Gündüz YBO oldu.
Ortaokullar arası kızlarda; birinci Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci İbrahim Baltacı Ortaokulu ve üçüncü Şehit Figen Gündüz YBO oldu.
Liseler arası erkeklerde;birinci Şereflikoçhisar Tuz Gölü Anadolu Lisesi, ikinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi ve üçüncü de Anadolu Lisesi oldu.
Liseler arası kızlarda; birinci Tuz Gölü Anadolu Lisesi ve ikinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi oldu.
*Masa Tenisi turnuvasında da;
Ortaokullar arası erkeklerde; birinci Şehit Figen Gündüz YBO, ikinci TOKİ Ortaokulu ve üçüncü Abdülbaki İmam Hatip Ortaokulu oldu.
Ortaokullar arası kızlarda; birinci Şehit Figen Gündüz YBO ve ikinci de TOKİ Ortaokulu oldu.
Liseler arası erkeklerde; birinci Tuz Gölü Anadolu Lisesi, ikinci Anadolu Lisesi, Üçüncü Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve dördüncü de Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi oldu.
Liseler arası kızlarda; birinci Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi, ikinci Tuzgölü Anadolu Lisesi ve üçüncü Anadolu Lisesi oldu.
*Daha sonra programda; Okul sporları futbol turnuvaları arasında yaptığı güzel davranışları için fair play ödülünü TOKİ Ortaokul öğrencisi Mustafa Yılmaz alırken, turnuvalarda emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerine ve Bahri Akyıldız’a da ödül verirdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat