Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ZORLU GEÇEN SEÇİMİN GALİBİ ÇETİN OLDU

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve Mehmet Çetin ile Onur Uzunöz olmak üzere toplam iki adayın yarıştığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurul toplantısı sonunda gerçekleştirilen seçim sonucunda Mehmet Çetin, 7.defa yeniden Başkan seçildi. Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifindeki Mihtat Eraslan toplantı salonunda yapılan seçimde, bir üyenin oy kullandığı sırada kamera ile çekim yapıldığını fark etmesi sonrası ara verilen seçim, tutanak altına alındıktan sonra her iki Başkan adayının anlaşması nedeniyle seçime devam edildi.
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve Mehmet Çetin ile Onur Uzunöz olmak üzere toplam iki adayın yarıştığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurul toplantısı sonunda gerçekleştirilen seçim sonucunda Mehmet Çetin, 7.defa yeniden Başkan seçildi.
Mihtat Eraslan Toplantı Salonunda yapılan toplantı, saat 11.00’de çoğunluğun sağlanmasıyla başladı.
GÜNDEM MADDELERİ;
Toplantıda ilk olarak divan oluşturuldu. Buna göre divan Başkanı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar olurken Başkan Vekili Fazıl Yiğit, üyeler de; Hasan Serin, Ömer Seçkin Bozkır ve Sezai Alıcı oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkanlık divana tutanakları imzalama yetkisi verildi.
Daha sonra sırasıyla; 2018,2019,2020 ve 2021 yılları denetim kurulu raporu, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu.
2018,2019,2020 ve 2021 yılları bilanço, gelir ve gider hesapları yapılan oylamayla kabul edildi.
2018,2019,2020 ve 2021 yılları yönetim kurulu ve denetim kurulu ayrı ayrı ibrası yapıldı.
Kurulda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe görüşüldükten sonra oybirliğiyle kabul edildi.
Aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesinin ardından kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınması hususunda yönetim kuruluna yetki verildi.
Ayrıca, kurulmuş veya kurulacak şirketlere ve kooperatiflere iştirak etmek, amaçlarına uygun olarak eğitim ve öğretim kurumları kurmak üzere vakıf kurmaya karar ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verildi.
KONUŞMALAR;
Olağan Genel Kurulun sonunda da Başkan adayları Mehmet Çetin ile Onur Uzunöz birer konuşma yaptı.
ONUR UZUNÖZ;
Başkan adayı Onur Uzunöz yaptığı konuşmasında; “Yaklaşık 2 seneyi geçkin süredir pandemiden dolayı esnaf ve toplumsal olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Allah nasip ederse sizlerle birlikte her zorluğun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. İmkânlar doğrultusunda hem maddi hem manevi olarak her zaman yanınızda olacağımıza ben ve yönetimim olarak söz veriyorum. Kazananın esnaflarımızın olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuşarak genel kurulun hayırlı olmasını diledi.
MEHMET ÇETİN;
Diğer Başkan adayı Mehmet Çetin de yaptığı konuşmasında; “Biz mevcut yönetim olarak etik ve ahlak kuralları çerçevesinde sizlere bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Oda Başkanlığımız olarak görev ve sorumluluklarımız kanun ve yasalarla belirlenmiştir. Bugünde çıkıp tekrar sizlere altından kalkamayacağımız görev ve sorumluluklarımız dışında yer alan işleri yapacakmış gibi anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Biz Şereflikoçhisar esnafı olarak çok büyük bir aileyiz. Gerek bizler gerekse çok kıymetli halkımız olarak alışverişlerimizi yerel esnafımızdan yapmak, bu büyük ailenin birlik ve beraberliğin daha güçlü olmasını sağlar.” Dedi ve Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi.
SEÇİM YAPILDI
Konuşmalardan sonra seçime geçildi. Gizli oylama yapılan seçimde, Mehmet Çetin 295 oy alarak 7. defa yeniden Başkan seçildi. Onur Uzunöz de 267 oy aldı.
Çetin’in yönetim kurulu ise şöyle; Dursun Eraslan, Hasan Aktay, Emin Kılıç, Ali Demirsoy, Aydın Candan ve Mehmet Ayhan. Denetim Kurulu da; Cebrail Kurucu, Elvan Yıldırım ve İlker Demirkan.
KAMERA BULUNDU
Oylama sırasında bir üyenin oy kullanırken kameranın çekim yaptığını fark etti. Seçime ara verilip, kamera olayı sonrası tutanak tutulduktan sonra seçimin devam edip etmemesi yönünde her iki Başkan adayı da devam edilsin demesi sonrası seçime kaldığı yerden devam edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat