Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

RAHMANDAN BAĞIŞ, KULUNDAN AF DİLEMELİYİZ!

Bu hafta ne siyaset, ne ticaret, ne de biri ya da birilerinin yanlışını yazmak yerine biz aciz kulların yanlışını yazmak istiyorum. Hepiniz, hatta ve hatta hepimizin yakından tanıdığı Ferdi Karacan’ın vefat haberini duyduk. Yanlış anlaşılmasın ama; kimisi sevinirken kimisi üzüldü. Şahsım adına konuşacak olursam, Talihsiz Ferdi’nin vefatı sonrası bu kadar üzüleceğimi düşünmezdim. Ölüm acı, ölüm zor, ölüm biz insanoğlu için her ne kadar ayrılık gibi görünse de her hali ile can yakıp, bizi tarifsiz acılara sevk eder.
Ferdi için üzüldüm. En son yaklaşık 10 gün önce İlçemiz Terminalinin orada görmüştüm. Hatta, ilk gördüğümde o mu değil mi diye tekrar tekrar bakma gereği duydum. Dedim ya talihsizlik, yanlış yapılan hal ve hareketler, çevre faktörü, birde buna sahipsizlik eklenince artık tanınamaz hale gelmişti. Gücünün yettiği tek şey, belki acılarından uzaklaşmak, belki canı istediği için kendisini alkole teslim etmiş, her ne kadar bu dünyada yaşasa da, kendince bir hayatı sahiplenmişti.
Bu zaman zarfında gerek ailesi, gerekse hayırsever kişilerin uzatılan kurtulma elini, kendince haklı sebeplerle reddetmiş, kendi dünyasında yaşamayı tercih etmişti.
Nitekim gerek alkol, gerek bakımsızlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde genç yaşında yaşama veda etti. İşte ne oldu ise bundan sonra olmaya başladı. Kimimiz içerisinde bulunduğu ortamı değerlendirerek, kendimizde şu hayata veda edişi nedeniyle “Allah kurtardı” diye sevinirken, kimimiz ise daha düne kadar bizden bir şey ister düşüncesi ile yolumuzu değiştirmemize rağmen, Ferdinin vefatına duymadığımız ama duymuş gibi yaptığımız sosyal medya paylaşımları yaptık. Her ne ise Ferdi yıllarca yaşamış olduğu kendi hayatının sonucu vefat etti. Rabbim inşallah bu dünyada görmediklerini, isteyip te yapamadıklarını Ahirette nasibedir.
Âcizane bizim buradan alacağımız bazı dersler olmalı. Emin olun her ilin ilçenin Ferdi ya da Ferdi gibi kişi ya da kişileri vardır. Kendilerince seçmiş oldukları hayatları yaşamak isteyip, yapılan bazı yanlışlıklar sonrası o seçmiş oldukları hayatın yanlış olduğunu bilmelerine rağmen dönüş yolu bulamayanlar. Ya da dönüş yapmak istediklerinde uzatılmayan yardım elleri vardır. Ferdi için geç kaldık ama; en azından ilçemizde Ferdinin konumunda olan ve bir elin parmağını geçmeyen kişi yada kişilere sahip çıkalım. Gerekirse iş ise iş verelim, ekmek ise yediğimiz ne ise onlarla paylaşalım. Ve etkili ve yetkili kişilerimiz hani en ufak bir yere işçi almaya hakkı olup, kimi alsam diye tercih hakkı olan kişilerimiz. Ne olur, olurda bir yere işçi alacak olursak, geride kalan Ferdileri unutmayalım. Gerekirse Onlardan vermiş olduğumuz maaşın karşılığında iş beklemek yerine, Onların içerisinde bulunduğu ve yaşamak istemedikleri hayatlarından uzak tutmak adına, gerekirse, hiçbir iş yapmamalarına rağmen, sırf göz kulak olmak hem kendisine, hem de etrafındaki kişilere zarar vermemeleri adına o kişileri işe alıp, onları en azından gözümüzün önünde tutalım. Ve unutmayalım, bazı hayatlar içerisine girmeden önce seçme hakkı bizdeymiş gibi görünse de, içerisine girdikten sonra yardım eli olmadan içinden çıkılmayacak hayatlardır.
Bu vesile ile Ferdi’nin 29 yıllık hayatı boyunca yapmış olduğu yanlışlıkların, yapmış olduğu hataların ve seçmiş olduğu yaşamdan bizlerde sorumluyuz. Bu nedenle, âcizane Rahmandan Ferdi’ye yapmadıklarımızdan dolayı bağış, Rahmetliden ise af dilemeliyiz.
Yarınımızın bugünümüzden güzel olması, insanlar arasında yaşantısı, görüş ve düşüncesi olarak değil, sırf insan olduğu için yorum yapmak, düşmüşe bir tekme vurmak yerine, el uzatan olup, onu istemediği hayattan çıkarmaya çalışmak düşüncesi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat