Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BABACAN VE DEVA PARTİSİ

Birkaç dönem Ak Parti saflarında yer alan, Ak Partide Ekonomi Bakanlığı yapan ve kendince sebepleri sonrası Ak Partiden istifa ederek, parti kuran Hemşehrimiz Ali Babacan Cuma günü İlçemizde yapılan Kongreye katıldı. Peki kongrede neler yaşandı? Yıllardır ilçemizin öz evladı muamelesi gören Babacan neler konuştu, neler yaşandı? Kongrede neler oldu? Biraz onu irdeleyelim.
Öncelikle kongreye her ne kadar Genel Başkan katılsa da, katılım az olması dikkatlerden kaçmadı. Emin olun ben dahi bu kadar az katılım olacağını tahmin etmiyordum. Neden derseniz, yeni de kurulmuş, henüz seçime girmemiş bir partide olsa, bir partinin Genel Başkanı olması hem de geçmiş dönemde İlçemizle olan ziyaretleri göz önünde bulundurulunca, katılım yok denecek kadar az olması çok şaşırtıcı geldi. Hatta katılan kişilerin çoğunluğunun İlçe dışından olması daha da şaşırtıcı idi. Ak Parti döneminde iken katılmış olduğu her toplantı, yapmış olduğu her ziyarette halk salonu hıncahınç doldururken, bu ziyaretinde hemşehrilerinin Babacan’ı görmek için dahi gelmemiş olmaları bazı kesimler tarafından “mesaj verildi” şeklinde yorumlandı. Ne mesajı dediğimde ise; “ Eee o yol arkadaşını, dava arkadaşını, partisini yarı yolda bırakırsa, seçmeni hatta hemşehrileri dahi onu yarı yolda bırakacaktır” yorumları ardı ardına geldi.
En büyük tepki ise, Sayın Babacan’ın Bakanlık yaptığı dönemde ilçesi için hiçbir şey yapmadığı iddiası. Hatta bazı kişi yada kişiler, Deva Partisi İlçe Başkanlığının Babacan’ın ziyareti sonrası yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarının altına bu yorumu yazmaktan dahi çekinmediler. Gerçi; her ne kadar, Deva Partisi İlçe Teşkilatının Sosyal medyasını yöneten kişi ya da kişiler tarafından, paylaşımlarına yapılan olumsuz yorumlar silinse de, seçmen ya da hemşehrileri, başka paylaşımlarında bunu açık açık yazmaktan da çekinmediler.
Ve Genel Başkanın konuşmaları. Sayın Babacan konuşmalarının hemen hemen tamamına yakın kısmında, hükümeti eleştiren, geçmişte yapılan yada yapılmadığını ileri sürdüğü bir takım eksikliklerden bahsetti. Ülkenin zor günler yaşadığını bunun nedeninin ise mevcut iktidar olduğundan bahsetti. Genelde ulusal konuştu. İlçe için çok az söz sarf etmesi, hem kongreye katılanları hem de kongreyi dışarıdan takip eden kişileri çokta tatmin etmedi gibi.
Ve kongre. Güray Özcan yapılan kongre ile kurucu ilçe Başkanı olarak seçildi. 2020 Ekim ayında İlçe Başkanı olan ve 2021 Şubat ayında 15 kişiden oluşan bir ekiple İlçe Teşkilatını kuran Özcan,ın Kongrede daha önceden kurulan İlçe Teşkilatında bir takım değişiklik yaptığı dikkatlerden kaçmadı. Daha önceki listede yer alan 4 kişinin yerine yeni isimler yazıldığı görüldü. Peki bu beş aylık zaman zarfında ne değişti, neler yaşandı da, daha önceden kurulan İlçe teşkilatında neden değişikliğe gidildi? Acaba kamuoyunda dolaşan dedikodularda olduğu gibi, bazı kişiler, Deva partisinin izlemiş olduğu yol, sarf etmiş olduğu sözler ve en son olarak, Recep Tayyip Erdoğan’la Abdullah Gül arasında yaşanılan seçimde Babacan’ın tercih meselesi, bu yaşanılan sıkıntıların asıl nedeni mi oldu? Yoksa daha düne kadar Babacan’ı bağrına basan Şereflikoçhisar, bu kez Babacan’ı neden yok saydı? Aklımda cevap aradığım ve bulmakta zorlandığım deli sorular var.
Bakalım ilerleyen zamanda Deva Partisinde ne gibi değişiklikler olacak? Görevlendirildiği günden bu yana, her hangi bir etkinlik, program ve toplantılara katılmayan, olumlu yada olumsuz her hangi bir konuda tek satır açıklama yapmayan İlçe Başkanı kongre sonrası nasıl bir yol izleyecek. Genel Başkanı gibi, hükümetimi yada hükümet mensuplarını mı eleştirecek, yoksa sessizliğini korumaya devam mı edecek bunu da zaman gösterecek. İyisi ile kötüsüyle, eksiği-doğrusu ile Deva Partisi 1. Olağan İlçe Kongresi yapıldı. İlçemize hayırlı olması dileği ile…
Yarınımızın bu günümüzden güzel olması, yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımızla değişmemek dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat