Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

17 günlük kapanmaya vatandaş riayet etmedi!

Yapılan son Kabine toplantısında artan vaka sayısı nedeniyle tam kapanma kararı duyurulmuştu. Ancak, 17 günlük kapanmaya vatandaş riayet etmeyerek dışarı çıktı. Çarşı merkezinde kalabalığı gören, İşyerleri kapalı olan esnaflar duruma tepki gösterdi.
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında, ”29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.” ifadelerine yer vermişti. Ancak, 17 günlük kapanmaya vatandaş riayet etmeyerek dışarı çıktı.
BU NASIL TAM KAPANMA?
Caddelerde ve sokaklarda insan kalabalığı gören vatandaşlar, “Bu nasıl tam kapanma? Vatandaşların çoğu dışarıda. Böyle saçma bir kapanma görmemiştik. Bazı vatandaşlar ekmek almak için dışarıya çıkarak gezerken bazı vatandaşlar da alışveriş yapmak için dışarıya çıkarak geziyor. Ve bu vatandaşlara da polisler ceza falan yazmıyor” dedi.
AYAKKABI, KIYAFET VE ZÜCCACİLERİN KAPALI OLMASI SAÇMA!
Bankaların, pastanelerin, eczanelerin, kargonun ve lokantaların açık olduğunu gören ayakkabı, kıyafet ve züccaciye gibi kapalı esnaflar, gazetemiz muhabirine dert yandı.
“Tam kapanmada bankalar, pastaneler, eczaneler açık bizler kapalıyız. Bayram öncesi ekmeğimizi kazanacağımız zamanda ayakkabı, kıyafet ve züccaciye esnafının kapatılması saçma” diyen işyerleri kapalı olan esnaflar; “Bizim ekmeğimizi kestiler, biz ne yiyeceğiz? Ödemelerimiz ne olacak? 17 günlük kapanmada bazı esnafın kapatılması çok saçma” şeklinde konuşarak dertlerini dile getirdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat