Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MİNARE YIKILDI, ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Geçtiğimiz haftalarda etkili olan fırtına ilçemizde maddi hasarlara neden oldu. Yaklaşık yarım saat süren fırtınada, Hacıembiya Cami minaresinin kubbesi yerinden çıkarken, TOKİ Ortaokulunun ve bazı apartmanların çatılarıyla birlikte, besi hanelerinin çatıları uçtu. Ağaçları kıran kuvvetli rüzgar, Evren İlçesine bağlı Altınbaşak Mahallesi Camiinin de minaresini yıktı.
Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde bir anda başlayan kuvvetli rüzgar ve fırtına ilçemizde maddi hasarlara neden oldu. ilçemizde etkili olan fırtına, cami minaresinin kubbesini devirirken bazı evlerin çatılarında ve ağaçlarda hasara sebep oldu.
Cumartesi Günü akşam üzeri yaşanan kısa süreli fırtına İlçemizde hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına, Hacıembiya Camii’nin minaresindeki kubbeyi yerinden oynatan fırtına bazı apartmanlarla birlikte İlçemiz TOKİ Ortaokulunun çatılarında ve ağaçlarda hasarlar meydana geldi. İlçemizde besihanelere de zarar veren fırtına, besihanelerin çatılarını uçurdu.
BAŞKANLAR ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Fırtınası nedeniyle Hacıembiya Camii’nin minaresindeki kubbenin yerinden çıkması sonrası Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ak parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan hemen olay yerine giderek ekiplerle birlikte caminin minaresinde bulunan kubbenin onarım çalışmasını yerinde incelediler.
ALTINBAŞAK MAHALLESİ CAMİNİN MİNARESİ DE YIKILDI
Evren ilçesinde etkili olan fırtınada da minare yıkıldı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.
İlçede akşam saatlerinde etkili olan fırtınada, Altınbaşak Mahallesi Camisi’nin minaresi yıkıldı.
Minarenin cami avlusunda bulunan imam lojmanının üzerine devrilmesi sonucu evde bulunan 7 yaşındaki çocuğun hafif şekilde yaralandığı belirtilirken sağlık ekibince ambulansta tedavi edilen çocuğun durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca mahallede 2 evin çatısı uçtu, bazı ağaçlar devrildi.
FEN İŞLERİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Yaklaşık yarım saat süren fırtına sonrası birçok mahallemizde ağaçlar devrildi. İlçemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kepçe ve greyder yardımı ile olay yerine giderek devrilen ağaçları devrildikleri yerden alarak başka yere taşıdılar. Yine fen İşleri Müdürlüğü Evren İlçesi Altınbaşak Mahallesinde yıkılan minare sonrası olay yerinde enkaz çalışması yaptı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat