Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

FIRTINA MANDIRAYI YERLE BİR ETTİ

Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde meydana gelen fırtına sonrası Küçükbaş mandırası kullanılamaz hale geldi. Demir profil ve sacdan oluşan mandıra kullanılamaz hale geldi.
Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde başlayan fırtına ilçemizde birçok besihane ve mandıraya zarar verdi. En büyük zararı ise İlçemiz İş Adamlarından Bekir Emekçiye ait olan Küçükbaş mandıra gördü. İlçemiz E90 Karayolu Karandene Mahallesi yakınlarında bulunan açık besi küçükbaş mandırası fırtına sonrası kullanılamaz hale geldi. Kuvvetli esen rüzgar sonrası oluşan hortum mandıranın çatısını betonlarla birlikte yerinden sökerek yaklaşık 150 metre ileriye uçurdu. Fırtına sonrası küçükbaş mandırası kullanılamaz hale gelirken, yaklaşık zararın ise 200 bin lira civarında olduğu tahmin ediliyor. Fırtına esnasında küçükbaş mandırasında hayvanların olmaması ise fırtınanın en sevindiren yanı oldu.
ALLAH’TAN GELENE YAPACAK BİRŞEY YOK!
Fırtına nedeni ile mandırası kullanılamaz hale gelen ilçemiz İş Adamlarından Bekir Emekçi, Allah’tan gelene yapacak bir şey olmadığını belirterek; “ Fırtına sonrası küçükbaş besihanem kullanılamaz hale geldi. Bir anda çıkan fırtına besihanemizi bu hale getirdi. Çok şükür hayvanlarımızda zarar ziyan yok ama; mandıra yerle bir oldu. Bu vesile ile mandıramızın uçması sonrası gerekli yardımları yapan, İlçemiz Fen İşleri Müdürlüğüne ve yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat