Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Bozkurt Çiftçileri Uyardı Tarsim ve Kuraklık sigortaları yaptırılmalı

Bu yılda yağışların yeterli olmamasından dolayı İlçemiz Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, çiftçileri uyararak; “Çiftçilerimiz tarsim ve kuraklık sigortalarını yaptırmalı” dedi.
İçinde bulunduğumuz ayların mevsimde yağışın az olduğundan kuraklık olabileceğini dikkat çeken İlçemiz ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, “çiftçilerimizin tarsim ve kuraklık sigortalarını yaptırmaları gerekir” şeklinde konuştu.
Gazetemize açıklamada bulunan Bozkurt; “İklim değişikliğinden en çok İç Anadolu Bölgesi etkilenmektedir. 2020 yılından bugüne kadar kuraklık yaşandı.
Bu yılda yağışların yeteri kadar yağmaması kuraklığı işaret ediyor. Bu aylarda kapıya çıkamayacağımız aydayız. Ama ağaçlar çiçekler açmaya başladı. Bu nedenle bu yağışlara aldanmayalım, kuraklık kapımızda. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2024 üretim döneminde de çiftçilerimizin Tarsim ve kuraklık sigortalarını yaptırmaları gerekiyor.” dedi.
Çiftçilere, 2024 yılında da bereketli ve bol kazanç bir yıl yıl dileyen Bozkurt, “çiftçilerimizin ürünlerinin tarladan sofraya hak ettiği en verimli değeri bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat