Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

İlçemizde düzenlenen programda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü kutlandı, şehitlerimiz anıldı. Programda, 106 yıl önce meydana gelen Çanakkale Savaşı’nın ruhunu hissettirilen dramatizasyon izleyenleri adeta mest etti.
Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yıl dönümü kutlandı ve şehitlerimiz anıldı.
ÇELENK SUNMA PROGRAMI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programının ilki Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunma programı ile başladı.
Programda sırasıyla; Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik Atatürk büstüne çelenkleri koydu.
Çelenklerin konulmasından sonra çelenk töreni, Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Program şehir mezarlığındaki şehitlik ziyareti ile devam etti. Protokol tarafından şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakıldı. Daha sonra Şehitlerimizin ruhlarına Kuran okunup dualar edildi.
ANMA PROGRAMI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programının üçüncü bölümü de Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Seran Bulak salonunda yapıldı.
Tuzgölü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Piyade Üsteğmen Mehmet Gencer yaptı. Gencer konuşmasında; “Çanakkale Savaşı, Mustafa Kemal’in askeri yeteneklerini ortaya çıkmasını ve Anafartaya katlanmasını sağlamıştır. Bu yönüyle Çanakkale milli hayatımız için bir paylaşma, İstiklal Savaşın başlangıcı, ebedi başkomutan büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğuşudur. Çanakkale, bir yurdun kendine karşı koruması, bir gençlik savunması, kurşunların havada çarpıştığı bir ölüm kalım savaşıdır. Çanakkale, derelerin su yerine kan aktığı, buğday tarların değil ceset tarlaların oluştuğu, muharebe alanındaki bazı noktalara ölü alan tarlası, cesetler tepesi, ölüm deresi, kanlısı, bombası dedirtecek kadar insan kaybının en yoğun olduğu en kanlı savaşlardan biridir” dedi.
Çanakkale, savaşın tüm acımasızlığına karşı bir insanlık anıtıdır diyen Gencer; “Dostluğun ve düşmanlığın bir arada olduğu, savaş yapılacak saatlerde kıyasıya çarpışıp, boğuşan kalan zamanlarda insani ilişkiler ve dostluklar yetiştiren birbirlerine saygı duyarak aynı siperlerde savaşarak can veren, iki düşmanken öldükten sonra koyun koyuna yatıp dost olan kahramanların savaşıdır” dedi.
Gencer; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanın bağımsızlığı, Türk ulusunun birlik ve beraberliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman Gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun” şeklinde konuştu.
TOKİ Ortaokulu öğrencisi Hiranur Şahan tarafından “Sakarya Türküsünü” okunduktan sonra İlçemiz müzik öğretmenleri Savaş Sönmez ve Barış Kaplan tarafından “Çanakkale” temalı türkü dinletisinin ardından programa katılanlar tarafından çok beğenilen ve Çanakkale Savaşının ruhunu hissettiren Tuzgölü Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Onur Akbaba’nın anlatımında “Çanakkale Kahramanları” adlı dramatizasyon izlendi.
Dramatizasyonun ardından program sona erdi.
GAZİ AİLELERİNE ZİYARETİ
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı kapsamında Gazi aileleri ziyaret edildi.
Kaymakam Zafer Engin; Garnizon Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan, Belediye Başkanı Memiş Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Çitken ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin ve İlçe Müftüsü İsmail Göksu ile birlikte Kore Gazisi eşi Anşa Şimşek, Kore Gazisi eşi Nedime Seyhan ve Kıbrıs Gazisi Servet Geçimli’yi evlerinde ziyaret ederek, her hangi bir istekleri olup olmadığını sordular.
Ailelerde ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Kaymakam Zafer Engin’e ve beraberindekilere teşekkür etti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat